Reflexion si això és un home

Páginas: 4 (935 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2011
Si això és un home
Primo Levi

REFLEXIÓ DEL LLIBRE Si això és un home

Si això és un home és una obra de l’escriptor Italià Primo Levi (Torí 1919 – 1987) publicada l’any 1947. En aquest llibrel’autor fa un testimoni de la vida i la supervivència a l’infern nazi, de les seves vivències al camp d’extermini Buna-Monowitz, Auschwitz.
La finalitat del llibre és fer arribar al món la visió deque l’home es caracteritza per la capacitat de raonar, de comunicar-se amb diversos llenguatges, de tenir sentiments, entre d’altres. Tot i així, cada persona és única i les diferències físiques, decultura, de religió, de pensament no haurien de ser barreres que impossibilitin la llibertat de l’home.
Primo Levi va viure una experiència terrible. Però això va fer que es convertís en l’home que vaarribar a ser. Va tenir la capacitat de superar aquesta vivència horrible, va afrontar-la, va créixer com a persona i va aconseguir ser feliç tot i tenir un passat difícil. La seva historia va ser moltdura però va tenir la suficient capacitat de resiliència per superar-ho.
Algunes de les dimensions de l’home es reflecteixen perfectament en aquesta obra.
Fent referència a la dimensió socialtrobem dos aspectes ha destacar: la llibertat i la necessitat de relacionar-se. La llibertat és un factor que tots els homes haurien de tenir. Ser el protagonista de la teva pròpia vida, de tenir lacapacitat de decisió i poder ser un home lliure és importantíssim i essencial per viure dignament. L’home també té la necessita de relacionar-se i aquestes relacions amb altres persones són les que l’ajudena construir-se. Algunes d’elles poden comportar despersonalització i deshumanització. Aquest era el cas de l’Alex, el Kapo del Kommando Químic, un delinqüent que tractava als Haftlinge com anúmeros, fent-se ell superior a base de maltractaments i gestos d’inferioritat cap els altres.
La dimensió individual o còsmica també la podem trobar en aquest llibre.
Per una banda, el cos és allò...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Si Això És Un Home
  • Si Aix S Un Home
  • Recensió: Si Això És Un Home
  • Si això es un home
  • Si Això És Un Home
  • si això és un home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Si Aixo Es Un Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS