Simbologia De La Semana Santa

Páginas: 10 (2365 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
SIMBOLOGIA DE LA SETMANA SANTA
La Setmana Santa és la commemoració anual cristiana de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús de Natzaret. Per això, és un període d'intensa activitat litúrgica dins de les diverses confessions cristianes. Dóna començament el Diumenge de Rams i finalitza el Diumenge de Resurrecció, encara que la seva celebració sol iniciar-se en diversos llocs el divendres anterior(Divendres de Dolores) i es considera part del mateix el Diumenge de Resurrecció.

La Setmana Santa va precedida per la Quaresma, que finalitza en la Setmana de Passió on se celebra l'eucaristia en el Dijous Sant, es commemora la Crucifixió de Jesús el Divendres Sant i la Resurrecció en la Vigília Pascual durant la nit del Dissabte Sant al Diumenge de Resurrecció.

Durant la Setmana Santatenen lloc nombroses mostres de religiositat popular al llarg de tothom, destacant les processons i les representacions de la Passió.
DIUMENGE DE RAMS
Es el primer dia de la setmana de festetjos i un dels més importants. Aquest dia representa l'arribada de Jesús a Jerusalem. Jesús va arribar muntat sobre un burro, els seus fidels el van rebre amb alegria i gran entusiasme, per això aquest dia, tanten les processons com a les esglésies, els creients porten branques d'olivera o de palmell, com un símbol de la fe renovada.

DILLUNS SANT
El Dilluns Sant és un dia crucial en el seu significat històric. Després d'haver passat la nit a Betania, Jesús torna a la propera Jerusalem i es dirigeix al temple, però ho troba convertit en un mercat, ple de comerciants disposats a fer negocis entreells. Veient el fatídic espectacle que tenia front, Jesús s'enfronta als venedors i els tira del lloc, argumentant que era un lloc sagrat al que calia respectar; un lloc on s'anava a rendir culte.

DIMARTS SANT
El principal succés del Dimarts Sant va ser l'anunci de la mort del Senyor. Aquest dia es trobava Jesús a casa de Simó, el leprós al que havia guarit miraculosament. Durant el sopar una donafa la seva entrada a la casa, era María. La mítica dona llança un perfum sobre els peus de Jesús, després els besa i seca amb els seus cabells. En veure aquesta escena, les persones de la casa s'enfelloneixen amb ella, dient que el perfum podria haver servit com a mercaderia per vendre i beneficiar després als pobres. No obstant això, davant la sorpresa general, el Senyor defensa a María dient:"Això ha estat com una preparació per al meu enterrament". El mite cristià sosté que és en aquest moment en el qual anuncia Jesús la seva mort, causant un gran pesar entre els seus deixebles.

DIMECRES SANT
El Dimecres Sant és el dia del lliurament i la traïció. Aquest dia es recorda el moment en què Judes, un dels dotze deixebles del Senyor, es posa d'acord amb els enemics de Jesús i s'ofereixa lliurar-ho a canvi de 30 monedes de plata.

DIJOUS SANT
El Dijous Sant, celebrat el dijous anterior al Diumenge de Resurrecció, es tracta del primer dia del Triduo Pascual. En aquest dia l'Església Catòlica commemora la institució de l'Eucaristia en l'Últim Sopar de Crist. Durant els oficis d'aquest dia se celebra el lavatori de peus que representa el moment en què Jesús arriba al Cenácle irenta els peus dels seus deixebles. Una vegada en la taula se celebra la missa, on el Senyor ordena als seus apostols sacerdots i els indica que d'aquest moment d'ara endavant ells celebrarien la missa. Quan finalitza el sopar, Jesús s'acomiada de la seva mare i surt en direcció a un hort d'oliveres, acompanyat d'alguns deixebles. Aquesta mateixa nit, Jesús és lliurat per Judes i dut a la presó onl’interroguen durant tota la nit. Aquest és un dels dies més importants de la Setmana Santa i el seu festeig inclou processons des de la matinada fins a l'endemà.

DIVENDRES SANT
Es un dia crucial en la litúrgia cristiana i la commemoració de la mort de Crist en la creu. Després del seu empresonament Jesús és sotmès a un judici, on sofreix tortures aberrants.

És en aquest mateix moment on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SEMANA SANTA
  • semana santa
  • Semana Santa
  • SEMANA SANTA
  • Santo de la semana
  • Semana Santa
  • semana santa
  • SEMANA SANTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS