sistemas electricos

Páginas: 12 (2811 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014



INFORME FINAL PRÀCTICA 1 STE:
Instrumentació bàsica de laboratori. Comprovació experimental de les lleis bàsiques que regeixen el funcionament dels circuits elèctrics.







Grup: T22
Professor: Robert Calatayud
Joan Lozano
Gerard Vila
1.OBJECTIU
L’objectiu de la pràctica és introduir-nos en l’àmbit elèctric, conèixer els principals equips i aparells de mesura ques’utilitzen al laboratori, i comprovar experimentalment algunes de les lleis i teoremes bàsics en l’anàlisi de circuits.
2.MATERIAL UTILITZAT
En aquesta pràctica utilitzarem 1 font d’alimentació DC estabilitzada en tensió i limitada en corrent; 1 generador de funcions; 2 multímetres digitals; 1 resistor de 10 Ω; 2 resistors de 100 Ω; 1 resistor de 390 Ω; 1 resistor de 180 Ω; 1 resistor de 270 Ω; 1resistor de 120 Ω; 1 resistor de 220 Ω; 1 condensador de 100 nF i 1 bobina amb nucli de ferrita.
3.DESENVOLUPAMENT DE LA PRÀCTICA
3.1 CIRCUIT D’UN NOMÉS LLAÇ
Resistències nominals
R1 = 100 Ω
R2 = 180 Ω
R3 = 390 Ω
Toleràncies fabricant
± 5%
± 5%
± 5%
Intervals admissibles
R1 ϵ [ 95 , 105 ]Ω
R2 ϵ [ 171 , 189 ]Ω
R3 ϵ [ 370,5 , 409,5 ]Ω
Resistències mesurades
R1 = 101,2 Ω
R2 = 185,2Ω
R3 = 394, Ω
1) (L)

2) (IF) Expliqui, de forma resumida, el principi de funcionament del ohmímetre i justifiqui l’esquema de muntatge 1 per a la mesura de la resistència.
- El ohmímetre disposa d’una petita bateria per aplicar un voltatge a la resistència, per desprès mitjançant un galvanòmetre, mesurar la corrent que circula a través de la resistència. A través de l’esquema demuntatge 1 i la llei d’Ohm podem mesurar el valor de les resistències.
3) (IF) Podríem mesurar igualment la resistència amb el ohmímetre si el resistor estigués connectat a una font de tensió? Justifiqui la resposta.
- Es podria fer però el valor canviaria ja que a part d’aplicar la tensió del ohmímetre hi apliquem també el de la font.
4) (L) (IF) La font de tensió, per a cadascuna de les sevessortides, disposa d’un limitador de corrent màxim subministrat (llegeixi amb atenció el manual d’usuari de la font d’alimentació de tensió contínua). Aquest comandament s’utilitza per protegir la font enfront de sobrecàrregues i curtcircuits. El funcionament del limitador de corrent és el següent; si el corrent que ha de subministrar la font és superior a la indicada per aquest limitador, latensió proporcionada per la font baixa fins que el corrent subministrat és la indicada per la posició del comandament de limitació, és a dir, la font deixa de subministrar la tensió adequada. Fixi el valor de tensió d’aquesta font a 10 V, ajustant el seu limitador de corrent a un valor de 0,5 A (meitat del recorregut del comandament). En aquestes condicions, calculi la màxima potència que pot lliurar lafont. A més, calculi el mínim valor de resistència d’un resistor alimentat per ella tal que, per sobre d’aquest valor de resistència, la tensió subministrada per la font sigui sempre l’adequada, és a dir, 10 V. Per a aquest exercici utilitzi una de les dues sortides de 0-20V.


5) (IF) Quina tensió subministrarà la font de tensió, ajustada a 10 V i 0,5 A, si alimenta a un resistor de 2 Ω?Justifiqui la resposta.
- Doncs 5 volts aproximadament ja que el corrent estarà limitat per la font de tensió.
6) (L) Comprovi el correcte funcionament del limitador de corrent. Per a això, munti els circuits dels esquemes de muntatge 2 i 3, i mesuri la tensió i el corrent a través del resistor.
R = 100 Ω
VR = 10,5 V
IR = 0,1007 A
Corrent limitada
SI
NO







7) (L) En elcircuit de la Figura 1.1 i deixant com a únic resistor R1, mesuri la tensió en la font, així com la tensió i el corrent a través del resistor (veure esquema de muntatge 4).



VE = 10,16 V
V1 = 10,12 V
I1 = 0,1015 A

8) (IF) Quina relació existeix entre la tensió de la font i la del resistor? I entre la tensió del resistor i el corrent que circula a través d’ell?
- Les dues tensions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistemas eléctricos
  • Sistemas electricos
  • sistema electrico
  • Sistemas electricos
  • Sistemas electricos
  • Sistema Electrico
  • Sistemas electricos
  • sistemas electricos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS