Snowboard

Páginas: 9 (2207 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
SNOWBOARDING



[pic]





1er BAT B





ÍNDEX

Història...................................................................p. 3

Regles del joc.........................................................p. 6

Estils de joc............................................................p. 9

Taula......................................................................p 12HISTÒRIA

No és fàcil dir amb exactitud dir el naixement del ‘’snowboarding’’ però, el que sí que es clar que la primera taula de Snow es va fer a la muntanya.

Era l'any 1965 i l'enginyer nord-americà Sherman Poppen va inventar el Snurfer. A Poppen, se li va acudir la idea del snurfer mentre mirava com les seves filles jugaven amb un esquí,així va construir el que podem denominar la primera taula.

Es tractava d'una senzilla taula de fusta contraxapada, de dimensions bastant menors a les taules actuals, que no tenia plataformes per als peus i que portava una corda a la punta de la taula que ajudava a mantenir l'equilibri.

La Brunswick Company es va decidir a comercialitzar el Snurfer, obtenint un èxit considerable de vendes enels anys 60 i 70. La primera competició de Snurfer es va celebrar l'any 1968 en Michigan i va consistir en un descens en línia recta. L'any 1969 el surfista i afeccionat a l'esquí Dimitrije Milovich va començar a dissenyar taules de surf de neu, utilitzant a més de fusta laminada el polièster.

Així va néixer la Winterstick, utilitzada per a la neu pols tenia una longitud similar a un esquí peròel triple d'ampla i igual que el Snurfer tampoc tenia fixacions.

A principis dels anys 70 es va començar a treballar més profundament en el disseny d'aquelles rudimentàries taules, així Tom Sims i Jake Burton van començar a redissenyar les taules, arribant a fundar cadascun la seva pròpia empresa. Aquests i molts altres com Chuck Barfoot, Bob Weber, Chris Sanders (Avalanche Snowboards), MikeOlson (GNU Snowboards), ..., recolzats en l'auge que el surf de neu estava aconseguint construïen noves taules utilitzant altres materials com la fibra de vidre i provant ambdissenys diferents.

Determinant va ser també l'aportació feta per Jeff Grell que va construir la primera fixació de carcassa, el que va propiciar que Jake Burton en un concurs celebrat l'any 1978, fos el primer home autilitzar una taula (Burton) amb fixacions.

Els concursos de surf de neu van prosperar a gran velocitat i l'aparició de noves companyies propiciava l'evolució de botes, fixacions i taules.

Cap a 1980, Terry Kidwell va llevar la placa de metall d'una Winterstick per començar a desenvolupar el freeride. Simultàniament a Europa es començava a treballar seguint els passos dels nord-americans, així vansorgir novetats com la fixació plana per a bota dura (inventada pel suís Fernándes) o experiments de dubtós èxit com el Swingboo, que consistia en una taula d'aproximadament 1 metre de longitud formada per dues esquís units i en la qual l'equilibri en la corba s'arribava traslladant el pes de tal manera que sempre hagués dues làmines en contacte amb la neu.

En 1987 es va celebrar el primerCampionat oficial del món en Brechenridge (EUA) i a Saint-Moritz (Suïssa). És a mitjans dels anys 80 i principis dels 90 i per tot el que hem comentat (arribada gran públic, proliferació de marques, utilització de nous materials i components d'última generació, maduresa de la disciplina professional, ....), quan es produeix el gran boom del surf de neu de manera que en els Jocs celebrats a 1998 aNagano (Japó), el surf de neu adquireix la categoria d'esport olímpic.

Tot i ser un esport relativament jove molts fabricants, esportistes, dissenyadors i pioners han contribuït al seu desenvolupament, sense oblidar per descomptat la influència d'esports com el surf, l'skate i l'esquí.

Aquest esport ha crescut tant a partir dels anys 1990, degut en part a la seva espectacularitat i en part al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Snowboard
  • Snowboard
  • Historia del snowboard
  • snowboard
  • snowboard
  • Snowboard
  • Snowboard
  • Elementos de seguridad del snowboard

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS