sociedad española s XIX

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
Com es reorganitza la nova societat espanyola la S. XIX
Els segle XIX a causa de la implantació del liberalisme polític, el desenvolupament de les industries i el procés de reforma agrària esprodueix la transició d'una societat de tipus estamental, basada en l'existència de grups caracteritzats per la possessió jurídica, a una societat classista en la que els grups socials presentendiferencies per les riqueses que posseeixen. Es a dir, la piràmide estamental passa a tenir més grups socials i es possible ascendir en la posició sense la limitació de la condició des de el naixement.
Lareorganització social implica la imposició de la igualtat jurídica davant la llei.
El canvi comporta la pèrdua d’alguns privilegis de la classe alta; malgrat l'abolició del règim senyorial,l’anul•lació dels drets nobiliaris de no pagar impostos, les desamortitzacions, la consagració del dret a la propietat privada, la noblesa manté la seva importància social, política i econòmica ocupant l’estrat mésalt de la nova burgesia. I el clero disminueix el seu poder sobre eclesiàstic; a causa de privació de una part important de les seves propietats. No obstant bona part de la seva influencia políticai social es manté potent.

Durant aquest segle es reorganitzen els grups socials de una forma definida.
La revolució industrial genera dos grans grups; per una banda la burgesia formada per altanoblesa i no nobles (aquells que s’havien enriquit). La burgesia urbana mitjana i petita com per exemple els funcionaris, professionals lliberals i administració també estan inclosos en quest grup,però la davallar la piràmide la distinció de la classe baixa es menys significativa. I per l’altre banda el proletariat format per la classe treballadora produïda per la industrialització que dóna lloca noves formes capitalistes laborals.

Existia una evident desigualtat entre les dues classes, però aquests son les dues categories de grups socials prevalent. En la franja intermèdia podem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EVOLUCIÓN DE LA SOCIEDAD ESPAÑOLA (S. XIX)
  • sociedad española en el siglo XIX
  • Industrialización y sociedad en la españa del s. xix
  • caracteristicas de la sociedad panamena s xix
  • Sociedad Sullanense a fines del S/XIX
  • Estudio sobre las constituciones españolas del s. xix y del s.xx
  • La sociedad en México S. XIX
  • Sociedad española siglo xix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS