Sociologia 1

Páginas: 12 (2780 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
Sociologia de la Comunicació – Albert Sáez
1629 primer diari – primer mitjà de comunicació de masses. Una mateixa idea és consumida simultàniament per milers de persones. Per què van aparèixer els diaris? La societat va canviar la seva manera d’organitzar-se i va necessitar noves formes per comunicar-se. El món dels mitjans de comunicació ha canviat molt en només dos segles i mig. El fet que unmateix missatge arribi a moltes persones es multiplica i es perfecciona al llarg dels anys. Apareix la ràdio i apareix la capacitat que molta gent rebi el mateix missatge – millora de la comunicació. A la segona meitat del segle XX apareix la televisió. Ja no només es compartien paraules i sons, sinó que milions de persones podien veure al mateix temps la mateixa imatge. A finals del segle XX hemviscut una segona revolució (alguns opinen tant potente com la de la imprenta) Internet.
Vivim en una societat en que existeixen dues societats allunyades. Ha aparegut una potent xarxa de comunicacions des de qualsevol dispositiu mòbil a qualsevol aparell amb connexió a internet. Altera radicalment la nostra forma de comunicar-nos. L’aparició d’internet s’associa a un canvi social. Volem saberquin es l’abast, les circumstàncies i les conseqüències d’aquest canvi. Els menors de 45 anys vivim en una esfera comunicativa diferent, on les xarxes socials i la telefonia mòbil són els elements centrals, som els nadius digitals.
Hi ha una hipòtesi que diu que el món passarà a dependre de les xarxes socials i els diaris de paper desapareixeran. I també es creu que Facebook desapareixerà al 2017(s’ha demostrat comparant el cas d’aquesta xarxa social amb MySpace).

OBJECTIUS:
1. Definir els conceptes de comunicació, de comunicació de masses, de comunicació mediàtica i de comunicació social.
2. Analitzar la funció dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials com a institucions socials.
3. Conèixer les aportacions de les teories sociològiques a l’anàlisi dels média.
4.Analitzar l’estructura interna, el discurs, les audiències i els efectes dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials.

11/2/14

1.INDIVIDU I SOCIETAT:
L’home és un ésser social.
Es reconeix com a individu en la relació amb els altres.
Aquesta relació es materialitza quan hi ha un intercanvi d’informació.
La informació s’intercanvia a través dels sentits (ens relacionem gràcies a la vista,a la oïda...)
Els sentits utilitzen sistemes diversos de codificació i descodificació de la informació.
Necessitem els sentits i el coneixement per comunicar-nos. Quan sentim una nova llengua, rebem un input dels nostres sentits, però no sabem com descodificar-ho. Necessitem el coneixement de la llengua per descodificar-la i entendre el que ens diuen. Sabem què és l’amor perquè hem tingut unarelació amb una persona, però també gràcies al coneixement.

Estudi comunicació – estudi del cervell. La potència del cervell no depèn del nombre de neurones que tenim, sinó quantes més connexions tenim.
L’autocomunicació de masses el que fa es connectar a més persones, tal i com ho fa el cervell. La nostra vida social serà més rica quant més intercomunicació hi hagi entre les persones.

Quèés la comunicació?
Segons la lingüística, la comunicació és qualsevol forma de transformació d’informació entre emissors i receptors basada en algun tipus de símbol o de signe.
Segons la sociologia, qualsevol forma de relació social que implica un coneixement compartit.



Definim comunicació com: Conjunt d’habilitats i coneixement necessaris perquè l’home es reconegui a ell mateix en laseva relació als altres...

Al llarg de la història hem anat millorant els canals i els codis. Un gran canvi va ser quan vam aprendre a escriure. Van augmentar les relacions amb els altres individus i va donar la possibilitat de deixar informació pels que viurien en un futur. La impremta també va ser un gran canvi. Es podien copiar documents molt més ràpid. Gràcies a la ràdio es va aconseguir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sociologia 1
  • Sociologia 1
  • sociologia 1
  • Sociologia 1
  • Sociologia 1
  • Sociología 1
  • Sociologia 1
  • sociologia 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS