Socis

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 28 de abril de 2015




PLA DE INVESTIGACIÓ

22. Informació:
A- Eren militants socialistes i comunistes, que van ser fets presoners per les idees polítiques i per haver participat en laresistència contra els nazis durant la Segona Guerra Mundial. Molts van morir durant la captivitat, però encara queden supervivents que ens ofereixen el testimoni d'aquella experiència terrible.
B-El camp de Mauthausen, Buchenwald, Auschwitz i Gurs.
C-Els deportats treballaven més de dotze hores diàries. Tots els presoners eren llevats a les 4 per al recompte del matí que es realitzava a laplaça de crida. Tots havien d'anar a la crida: els vius i els morts, els malalts i els moribunds. Els deportats s'aixecaven a les quatre de la matinada a l'estiu i a les cinc a l'hivern. La formació era ales sis i una hora més tard a l'hivern. A l'estiu, l'hora de començar a treballar era a dos quarts de set del matí i a l'hivern a dos quarts de vuit. A les nou del matí, se'ls distribuïa pa, margarinai un cafè. Després els presoners marxaven a treballar desfilant en columna. Una orquestra acompanyava les sortides i les tornades dels treballadors. Els deportats descansaven mitja hora per dinar almigdia a les dotze en punt. En acabat treballaven fins a tres quarts de cinc a l'estiu i a dos quarts de set a l'hivern. Els dies de boira es reduïen les hores de treball per por a les evasions. Lacrida del vespre durava a voltes tres hores o més. Finalment venia la distribució de sopa i de pa després d'una breu incursió als lavabos. El pa era negre, ple de serradures i florit. Els diumenges ifestius no es treballava, a excepció feta de les indústries d'armament que tot sovint treballaven els diumenges a la tarda. En conjunt, treballaven unes seixanta hores a la pedrera i al voltant desetanta als altres comandos.
D- Era d'accceptació, ja que sinò els mataven.
E- Primer, perquè les SS intentaven destruir les proves dels seus crims i, les ordres eren executar els deportats i fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socis
  • socis
  • socis
  • socis
  • socis bueno
  • Captació socis
  • Socis
  • socis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS