Socorrisme aquàtic

Páginas: 19 (4552 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2010
PROVES ESPORTIVES O COMPETITIVES
El socorrisme aquàtic pot entendre’s, a més de com una professió, como un esport. En aquest últim cas podem parlar d’una sèrie de proves esportives, entre les que es diferencien dos tipus: las proves a la piscina, i les proves d’aigües obertes o de platja. A nivell nacional a les proves de piscina es competeix tant a l’hivern como a l’estiu, quedant les provesd’aigües obertes reservades per a l’època estival.
* Proves individuals de piscina
* 200m Natació amb Obstacles
A la senyal de sortida, el competidor entra a l’aigua amb un salt i neda el recorregut de 200m. passant 8 cops per sota d’un obstacle submergit per a finalitzar tocant la paret d’arribada de la piscina.

* 100m Socorrista
A la senyal de sortida, el competidor entra a l’aiguaamb un salt i neda 50m estil lliure portant aletes i tub de rescat. Després de tocar la paret, el competidor assegura el tub de rescat al voltant del maniquí i el remolca amb el tub fins el final. La prova acaba quan el competidor toca la paret d’arribada.

* 100m Combinada de Salvament
A la senyal de sortida, el competidor entra a l’aigua amb un salt i neda 50m estil lliure, gira, essubmergeix i neda sota de l’aigua fins al maniquí submergit que està a 17,5m de la paret de viratge.
El competidor treu a la superfície el maniquí dins de la línia de recollida de 5m, i llavors l’arrastra la distància restant fins la paret d’arribada.

* 200m Super Socorrista
A la senyal de sortida, el competidor entra a l’aigua amb un salt i neda 75m estil lliure per a després submergir-se irecollir un maniquí submergit. El competidor treu el maniquí dins de la línea de recollida als 5m i l’arrastra fins la paret de viratge. Toca la paret y deixa anar el maniquí.
A l’ aigua, el competidor es col·loca les aletes i el tub de rescat i neda 50m estil lliure. Després de tocar la paret, el competidor assegura el tub al voltant del maniquí dins de la línea de 5m des de la paret de viratgei el remolca fins tocar la paret d’arribada.

* 50m Arrastrar el Maniquí
A la senyal de sortida, el competidor entra a l’aigua amb un salt i neda 25m estil lliure, llavors se submergeix per a recollir un maniquí enfonsat i treure’l a la superfície dins de la línia dels 5m de recollida. El competidor arrastra el maniquí fins a tocar la paret d’arribada.

* 100m Arrastrar el Maniquí ambAletes
A la senyal de sortida, el competidor entra a l’aigua amb un salt i neda 50m estil lliure portant aletes, recull un maniquí enfonsat i el treu a la superfície dins de la línea dels 10m de recollida. El competidor arrastra el maniquí fins a tocar la paret d’arribada.

* Proves per equips a la piscina
* 4 x 50m Relleu amb Obstacles
A la senyal de sortida, el primer competidorentra a l’aigua amb un salt i neda 50m estil lliure passant per sota de dos obstacles. Després el primer competidor toca la parer, el segon, el tercer i el quart competidor repeteix el procediment per torns.

* 4 x 50m Relleu Combinada (Tub de Rescat)
A la senyal de sortida, el primer competidor entra a l’aigua amb un salt i neda 50m estil lliure sense aletes.
Després de que el primercompetidor toqui la paret, el segon competidor salta i neda 50m estil lliure amb aletes.
Quan ha tocat la paret el segon, el tercer competidor neda 50m estil lliure amb tub de rescat. El tercer competidor toca la paret. El quart està a l’aigua portant aletes amb al menys una mà agafada a la vorera.
El quart competidor agafa l’arnés i el tercer competidor, juga el paper de víctima, agafant el tub derescat amb les dues mans mentre és remolcat 50m pel quart competidor fins a l’arribada.

* 4 x 25m Relleu Arrastrant el Maniquí
Quatre competidors per torns arrastren un maniquí aproximadament 25m cadascun.

* Llançament de Corda
És una prova amb límit de temps, el competidor llança la corda sense pes al membre de l’equip localitzat a l’aigua aproximadament a 12m de distància i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CASO AQUATIC
  • Salvament Aquàtic
  • An lisis Cinematogr fico Life Aquatic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS