Sostenibilitat Voluntariat

Páginas: 5 (1230 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
SOSTENIBILITAT

Voluntariat. Estalvi de recursos humans

El voluntariat és una de les iniciatives més importants que han marcat el desenvolupament de la societat en els últims anys. És un treball que serveix a una comunitat o al medi ambient per decisió pròpia i lliure. Aquest treball es centra en la col·laboració, la confiança i la innovació.

El voluntariat és, sobretot , una actitudque busca construir una societat més humana , solidària i incloent , tenint com a finalitat última contribuir a crear una societat sense exclusió o marginació , en la qual les persones siguin respectades com a éssers humans i siguin partícips, en condicions d'igualtat, en la solució dels problemes i en la creació d'alternatives per a una convivència pacífica , sent un instrument fonamental per aldesenvolupament de la ciutadania, en la consideració que únicament d'aquesta manera es pot aconseguir una democràcia plena i participativa .

Les entitats encarregades realitzen activitats que es basen en principis i valors determinats com és la democràcia, la participació, la coresponsabilitat, l’efectivitat, la transparència i l’honestedat. L’àmbit d’acollida, acompanyament i compromís delvoluntariat pretén aportar objectius compartits, medis i actuacions que contribueixin a la potenciació i el reforçament del compromís social voluntari.

Ampliant la informació, es pot dir que el voluntari/ària és una persona:

Actua a favor dels altres o de la comunitat en general.

És solidari i compromès amb el seu entorn, comunitat i societat.

Se sent implicada amb el seu poble, la sevaciutat, el seu país, la seva gent.

Estableix per pròpia voluntat i des de la plena llibertat un compromís d’actuació.

Actua de manera altruista i gratuïta.

És una persona sensible a les mancances i necessitats de la societat i l’entorn enteses com un global.

Decideix, des d'unes opcions i conviccions personals, passar a l'acció per donar resposta a aquestes mancances i necessitats.

Ésuna persona activa, dinàmica, emprenedora, responsable i disposada a assumir compromisos.

Actua coordinadament en el marc d'una organització i amb les altres persones que la conformen.

És una persona que dóna sense esperar rebre res a canvi.

Pel que fa a la sostenibilitat dels recursos humans, les empreses que treballen cap a la sostenibilitat han de tenir molt en compte la innovació, enles tecnologies que desenvolupa, en el productes i en la forma que comercialitza, en la forma en que es treballa amb els proveïdors... entre altres. Seguit a això, la gestió de recursos humans constitueix un element central d’èxit en un programa de sostenibilitat corporativa, basada en una estratègia flexible, dinàmica i seguint els principis de la cultura organitzacional.

En aquest sentit, lafunció de recursos humans en el suport de la sostenibilitat corporativa és doble. En primer lloc, ha d’assegurar-se de desenvolupar un enfoc sostenible per a la gestió del personal, atorgant al empleat benestar, salut, seguretat, conciliació amb la vida personal, bones practiques de contractació i acomiadament, comunicació interna positiva... el primer paper dels recursos humans és garantir quel’empresa gestiona als seus empleats de forma sostenible, això és, assumir la responsabilitat dels impactes que genera el negoci en els empleats.

Una empresa tindrà una cultura integral quan tots i cadascun dels treballadors apliquin els principis i valors de l'empresa sobre la base de la sostenibilitat, i els desenvolupin en cada acció i interacció que realitzin, ja sigui de forma interna oexterna. D'aquesta manera, es transforma una gestió de RRHH dirigida als impactes que generen els empleats al negoci, a una gestió de RRHH sobre els impactes sostenibles que poden generar els empleats.

A causa de la finalitat de maximitzar els beneficis i reduir el màxim possible les despeses, en l’àmbit de recursos humans es pot aprofitar l’acció voluntària, ja que el fet de presentar-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sostenibilitat
  • Sostenibilitat
  • Paradigma de la sostenibilitat
  • Voluntariat
  • sostenibilitat
  • Sostenibilitat
  • Questionari sobre sostenibilitat
  • pla de voluntariat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS