ssssss

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
ALGUNS TÒPICS LITERARIS
Beatus ille: literalment, “feliç aquell”. Aquest tòpic enalteix la vida al camp, relaxada, lluny de preocupacions.

Carpe diem: literalment, “agafa el dia”, i en sentitfigurat, “aprofita el moment”. És una invitació a disfrutar del present sense preocupar-se del futur. Apareix per primera vegada a Horaci. També s'empra amb un significat molt semblant el tòpic colligerosas, “agafa les roses”, fent referència més concreta a l'aprofitament i el gaudi de la joventut, ja que aquesta passa fugissera i al punt dóna pas a l'edat adulta, talment com una rosa, que un cops'ha obert, dura uns breus instants plena de bellesa i tot d'una es comença a marcir.

Exclusus amator: fa al·lusió al cant de l'enamorat que es veu rebutjat per la seva estimada i obligat a passarla nit fora, vora la seva porta tancada .

Locus amoenus: “lloc agradable”, consisteix, bàsicament, en la descripció idealitzada de la naturalesa, amb elements naturals que es repeteixen (prat,ombra, aus canores, rierol cristal·lí) i que té l'objectiu de crear l'ambient perfecte.

Militia amoris: “milícia de l'amor”, és un dels tòpics més fèrtils de la literatura eròtica i consisteix enconcebre l'amor i totes les seves vicissituds com una empresa bèl·lica.

Vulnus amoris: Considerar l'amor com una ferida

Mort igualitària: es refereix a l'actuació indiscriminada de la mort, queestableix la igualtat definitiva entre els homes, sense distingir classes, fortunes...”tots som iguals davant la mort”.

Non omnis moriar: “no tot moriré”, aquest tòpic fa referència a laimmortalitat que l'autor espera aconseguir gràcies a la seva obra.

Remedia amoris: “remeis de l'amor”, la malaltia de l'amor té els seus propis remeis. Aquest és el motiu conegut com remedia amoris, onpodem veure des dels més variats consells fins a receptes mèdiques.

Tempus fugit: fa referència al pas irremeiable del temps, que tot ho acaba. Sol aparèixer molt freqüentment en combinació amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ssssss
  • ssssss
  • ssssss
  • ssssss
  • ssssss
  • ssssss
  • ssssss
  • ssssss

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS