suleiman

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 13 de julio de 2013
EGIPTE SULEIMÁN

Omar Suleimàn, l'home de confiança de Mubàrak, va ser durant molt de temps l'home de la CIA a Egipte, segons diverses fonts nord-americanes. Així, hauria participatactivament en el programa de detencions secretes de l'agència d'intel.ligència nord-aemricana, en el marc de la guerra conrtra el terrorisme llençat per l'ex-president George Bush. Tot seguit en repassemel perfil.
===============================
tall.....

Omar Suleimán coneix tots els secrets del poder, no en va ha estat l'home de confiança del rais Hosni Mubàrak i cap dels serveissecrets des del 1993, després d'haver dirigit també el servei d'intel·ligència militar.

Va ser la carrera militar la que li va permetre fugir de la pobresa de l'Alt Egipte, on va néixer fa 74 anys.Va ingressar molt jove a l'Acadèmia militar del Caire. Completaria la formació castrense a l'antiga Unió Soviètica, i es llicenciaria en Ciències Polítiques per la Universitat cairota.

Lesdues últimes dècades se'l recordarà sobretot per la repressió del moviment islamista. Un paper que el va convertir també en interlocutor privilegiat, als ulls d'Israel i dels Estats Units, delconflicte palestí-israelià. Tenia la plena confiança de Mubàrak, no només perquè coincidien en el recel cap a l'oposició islàmica dels Germans Musulmans, sinó també en la desconfiança cap al'Iran o l'acostament a Washington i Tel Aviv. L'amistat amb Mubàrak es reforçaria el 1995 quan Suleimán, home previngut, va insistir a fer portar des del Caire un cotxe blindat que va evitar lamort del president en l'atemptat d'Addis Abeba.

Els últims anys, Omar Suleimán havia començat a perfilar-se com a alternativa a la successió de Mubàrak davant del fill del rais Gamal, mal vistpels militars. A Suleimán se'l considera, de fet, l'home de l'exèrcit, i el vincle entre el poder militar i el polític, però està lluny de ser vist com el candidat de la gent del carrer.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Suleima Polo
  • Y Ahora Quien Se Queda En La Casa Y Quien Sale A Trabajar Suleima Salazar Gonzalez
  • Trabajo De Suleima Sobre Victimas De Atraco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS