t5tr5gftrgftr4

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 29 de enero de 2015
1. Què és i on es troba la antiga ciutat de Heliòpolis? Per què és important?
-Heliòpolis va ser una ciutat importat de l’antic Egipte, capital del Nomós 13 del Baix Egipte. Estava situada alnord-oest del Caire, prop de l’aeroport, a l’actual barri de Tell Hisn, una mica allunyada de la riba occidental del Nil.

2. Com va aparèixer l’home segons els antics egipcis?
-L’esdeveniment quesenyalà l’inici dels temps fou l’aparició de la primera terra, que va sorgir de les aigües del Nun i va proporcionar un suport al primer déu. Era representat per una au que posava sobre aquesta terra devital importància. Aquesta primera deïtat estava dotat de diverses potències divines com Tlu (paraula autoritzada), Sia (percepció), i Heka (màgia). Valent-se d’aquestes potències, transformà el caos enordre, orde diví personificat en la deessa Maat, filla del Déu del sol. Aquesta primera deïtat va prendre consciència de la seva soledat i va crear Déus i nomos segons la seva voluntat, i un mónperquè el poblessin. Segons aquest mite, els altres déus provenen de la suor del Déu del sol, i els éssers humans de les seves llàgrimes. L’home el va crear el Déu Num amb cap de xai, a partir del fang elva moldejar.

3. Com van sorgir les restes de les divinitats egipcies?

4. Com es representa aton-ra?
-És el Déu de cel, del sol i de l’origen de la vida. Ra era el símbol de la llum solar,dador de vida, així com el responsable del cicle de la mort i de la resurrecció. Se’l representa com un home amb cap de falcó sobre el qual portava els disc solar. Una altre forma de culte que se l’hi vadonar va ser com Ra-Harajty, un Déu solar amb el cap de falcó, coronat pel disc solar i l’uraeus.
5. Què era i que va fer el faraó anomenat Akhenaton? Què significava aquesta paraula?
-Va ser eldècim faraó de la dinastia XVIII d’Egipte. Es coneix per haver impulsat transformacions radicals en la societat egípcia, al convertir al Déu Atón en la única divinitat del culte.
Ell, va ser qui va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS