tecnicas de corte de cabello

Páginas: 13 (3161 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015
1. ESTRIS, APARELLS I COMPLEMENTS
Tisores:
Recta: Principal eina per realitzar la tallada. Està formada per dos fulles que contenen finíssimes dents de serra pràctic aments inapreciables. Als seus extrems tenim, per una banda, uns orificis anomenats ulls on s’introdueixen els dits per subjectar-la i , per l’altra, els fills de les fulles que es considera la part fonamental de la tisora, jaque, secciona el cabell. A la part interna de les fulles trobem els plànols units per un cargol.
Amb aquesta tisora realitzem tot tipus de tallades, ja que ens permet , des de una tallada recte, fins a picotejats, buidats, desfilats...

Dentada: Es caracteritza per tenir les fulles dentades i en tancar-les, una part del ble queda entre les dens i l’altre queda als espais existents, d’aquestamanera els cabells que es queden als espais no es tallen. S’utilitza per reduir l’espessor dels cabell i per tallar la longitud d’aquests mediat continus cops de tisora.

Tallista o mixta: Te un fil recte i l’altre dentat. Es per això una combinació que uneix la principal característica de cada una de les tisores explicades: la recta i la dentada.

Corba: La forma de les seves fulles es corbacom els seu nom indica. S’utilitzen per realitzar els contorns de les orelles o per retallar la barba i el bigoti.

La tisora s’escollirà en funció de:
La mida de la ma.
La tècnica que es desitja aplicar.


Navalla:
De fulla oberta: Es la navalla tradicional de barber que s’utilitza per la tallada de cabell o per l’arranjament de barba i bigoti. Conta d’una fulla, una tija i un mànec. Laseva fulla ha de ser substituïda per una nova després del seu ús.

De fulla protegida: S’utilitza un protector a la fulla en forma de pinta metàl·lica. És més segura, tant pel professional, com pel client. És la més utilitzada a l’actualitat.

Styling: Navalla amb protector on la tija es converteix en el mànec.





Màquina:
Per la tallada del cabell: Consta d’un capçal on trobem lapinta mòbil i la fitxa, un cos, un interruptor, i el cable amb l’endoll o bateria. Al seu interior trobem el motor que es el que permet el moviment de les pintes. Disposem de pintes intercanviables segons la longitud desitjada, que va de 0 a 14mm.

Per rasurat de barba, bigoti i contorns: És d’una mida més petita que l’anterior i s’utilitza pels contorns. Per realitzar efectes artístics i perretallar i arreglar la parla i el bigoti.

Per vibrisses: És d’una mida més petita que les anteriors i s’utilitza per retallar els pels del nas i les orelles.




Pintes: La pinta ens ajudarà a la realització de la tallada controlant el cabell i pentinant-lo en la direcció desitjada.
Desembullar: Te unes pues amples i gruixudes i un mànec que ajuda a subjectar-lo. Subjectar-lo S’utilitza perdesembullar els cabells desprès de la rentada i per la tècnica de màquina sobre pinta.

Pinta de tallar i marcar: Són pintes estretes que poden variar de longitud i amb pues més o menys separades a cada meitat. També existeixen que tenen pues que van en degradació de més gran a més petita utilitzades per la realització de la tècnica de barber.

Pinta de pua: El seu mànec es una pua de plàstic ometàl·lica utilitzada per realitzar particions, per a controlar cabells molt curts o per realitzar clatells amb la tècnica de barber.


Pinta per estufar permanent: Pinta que té unes pues molt amples i separades; el ris passa per entremig de les pues i no es desfà.

Pinta per acabats: Amb aquesta pinta donem els acabats al pentinats.
Té dues bandes, una de pues més clares per els cabellsarrissats, i una altra de pues espesses per a pentinar els mes llisos.


Raspalls: Construïts per pels de diferents materials i mides, muntat sobre un suport de fusta, plàstic, os, marfil...
Pel cabell: El seu suport pot tenir diferents formes, pla, rodó o de formes diverses. El seu grau de resistència variarà segons el material d’elaboració. S’utilitzaran per desembullar els cabells i per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ficha tecnica de corte de cabello
  • cortes de cabello
  • CORTE DE CABELLO
  • EL CORTE DE CABELLO
  • CORTE DE CABELLO
  • Corte De Cabello
  • corte de cabello
  • corte de cabello

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS