Teixit Epitelial

Páginas: 3 (736 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
TEIXIT EPITELIAL
2009
Deborah Villafranca Baughman
Grau Biotecnologia, Grup: M1
23/10/2009

ESÒFAG

      L'esòfag, excepte en tortugues marines, és molt similar al de vertebrats superiors.La mucosa consta d'un epiteli estratificat pla o columnar baix, làmina pròpia rica en teixit connectiu fibrós, i muscular de la mucosa. Es poden trobar agregats limfoides sota de la membrana basal. Lasubmucosa consta de teixit connectiu areolar lax existint nombroses glàndules mucoses en la mateixa els productes de secreció són transportats a la llum esofàgica mitjançant productes entapissats perepiteli simple cúbic. La túnica muscular és doble estant constituïda per una capa circular interna i una longitudinal externa de múscul estriat. La capa més externa és una túnica adventícia.ESTÒMAC

      L'estómac dels rèptils és similar al de vertebrats superiors. En la majoria dels rèptils es distingeixen les regions cardial, fúndics i pilòrica. La regió cardial canvia d'epiteli des d'unepiteli estratificat pla de la regió esofàgica a un epiteli simple cilíndric amb nuclis en posició basal.
En la majoria dels rèptils la regió fúndics representa la major superfície de l'estómac.L'epiteli simple cilíndric conté nombroses cèl·lules mucoses. El nombre de cèl·lules caliciformes secretores de mucina s'incrementa des de la porció cranial de l'estómac fins a la regió propera al pílor.Les glàndules gàstriques es componen de cèl·lules cúbiques o polièdriques amb citoplasma blau clar i altres més petites amb citoplasma Eosinòfil amb nombrosos grànuls. Les primeres són les anomenadescèl·lules clares, amb nuclis basals o apicals. Les segones són les cèl·lules principals o zimògenes amb nuclis preferentment en situació central. No s'han descrit cèl·lules parietals en els rèptils.La porció pilòrica de l'estómac es caracteritza per la pèrdua de glàndules gàstriques i les seves projeccions epitelials.
      La paret gàstrica té tres túniques musculars, interna obliqua,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • epitelial
  • Teixit Nerviós
  • el teixit nervios
  • EL TEIXIT NERVIÓS
  • EL TEIXIT NERVIÓS
  • Tejido epitelial
  • celulas epiteliales
  • Tejido epitelial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS