TEMA 1 La Imatge

Páginas: 3 (683 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015
TEMA 1. LA IMATGE
1. Que entenem per imatges?
Imatge: aparença visible d'un objecte imitada mitjançant qualsevol procediment que permeti generar formes i tonalitats a sobre d'un suport manipulant undeterminat material. Pot imitar el món real, però també pot recrear-lo o, simplement, mostrar quelcom completament inventat. La fotografia, per exemple, enregistra els raigs lluminosos i transformales seves característiques en una imatge permanent.
Imatges virtuals: quan aquestes aparences lumíniques són capaces d'aïllar-nos completament de la visió del món real i ens fan visible un món recreata partir d'imatges. La nostra percepció només podrà rebre imatges fictícies que imiten la tridimensionalitat de l'espai real.
Imatges mentals: representacions d'alguna cosa en la ment, de lareproducció de la memòria de sensacions de la vista. Nosaltres tenim la facultat d'imaginar, de formar-nos imatges mentals.
2. Les imatges tecnològiques.
Podem dir que les imatges tecnològiques poden ser unregistre d'imatges reals; són reproduïbles; poden ser col·locades en diferents suports; i si pensem en la tecnologia digital, poden ser transmeses a distància, emmagatzemades en forma de fitxers i podenser modificades.
Imatges fixes capturades de la realitat: imatges fotogràfiques o imatges enregistrades amb un altre instrument com l'escàner.
Imatges fixes generades directament a l'ordinador.Imatges en moviment enregistrades: imatges videogràfiques (digitals o en l'antic suport magnètic), imatges cinematogràfiques antigament enregistrades amb suport químic.
Imatges animades generades perordinador o enregistrades.

3. Tipus de suports. (la llum es l'element essencial de tots)
Suports químics (en el cas de la fotografia i el cinema tradicional).
Suports magnètics (en el cas del vídeo).Suports digitals (en el cas de la fotografia i el vídeo digital i tota la producció informàtica d'imatges). (llum convertida en digits)

4. Imatges i tractament de la informació
Imatge element...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1
  • tema 1
  • Tema 1
  • TEMA 1
  • Tema 1
  • tema 1
  • TEMA 1
  • tema 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS