Temas principals del prefaci - Antigona

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2014
Temes principals del Prefaci
En el prefaci, el primer tema que tracta salvador Espriu és el de la durada que el llibre va estar en quarantena, es a dir, en el moment que aquest autor va començar aescriure el llibre, va ser l'any 1939. Feia tres anys que la guerra civil havia començat i quan va finalitzar, una dura etapa de postguerra s'anunciava i més per Catalunya, el franquisme va entrar ales terres lleidatanes l'any 1939 arribant fins als pirineus, aquest moviment amb una ideologia totalitària, va afectar Catalunya i al llibre d'Espriu. Els franquistes volien una sola llengua aEspanya, acabar amb el català de les escoles, mitjans de comunicació, censures de tot i intentar tenir un únic discurs per així manipular i dominar a les persones. Així que, el que farà Salvador, va decidirque no era el moment de treure aquest llibre a la llum, ja que no serviria per res, sinó que l'abolirien, ja que a més a més estava en català. Va estar al calaix tancat i amagat durant vuit anys, quanaquest va decidir que estaria bé començar a treure'l per veure la reacció de les persones, etc..
Seguidament, fa una descripció dels personatges i ens contextualitza amb els fets. Hi ha un temaentre aquestes línies que és molt important entendre al llarg de la historia i és un terme que deix anar indirectament Espriu, ens aconsella i afirma que sinó perdones, és impossible que hi hagi pau itranquil·litat, sinó que serà pitjor, els franquistes no van respectar els vençuts i mai hi haurà pau. Amb aquest paràgraf ens introdueix en la història i observem que hi haurà un paral·lelisme entre elmite grec i les seves conseqüències i la guerra civil i les seves conseqüències.
el paral·lelisme que hi ha a la història és l'autoritat de Franco que va agafar, com va castigar i va fer sofrir elsvençuts i a conseqüència això no va portar la pau. En l'obra, Parla dels personatges de la història, com per exemple d'Antígona i del final de la història quan ella vol morir dignament sense ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1. Psicologia y principals escoles.
  • informacion tema antigona
  • Prefacio
  • Prefacio
  • prefacio
  • prefacio
  • Prefacio
  • Prefacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS