temas variados

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
Exercici 6:


7) James Naismith Va néixer el 28 de novembre de 1939 a Almote, Ontàrio(Canadà) va ser un entrenador i innovador canadenc. Va escriure les regles originals del bàsquet, va fundarel programa de bàsquet de la Universitat de Kansas i va poder veure el basquetbol adoptat com un esport de demostració als Jocs Olímpics d'estiu de 1904 i com un esport oficial als Jocs Olímpicsd'estiu de 1936. El bàsquet va néixer a Estats Units l'any 1891, inventat per James Naismith,[1]professor d'educació física de la YMCA Training School d'Springfield(Massachusetts) a qui es va encarregarla invenció d'un esport que es jugués a una pista coberta, ja que els hiverns a aquella zona dificultaven qualsevol activitat a l'exterior.

8) Passes: després d'haver botat la pilota i tornar aagafar-la no es poden donar més de dos passes, tampoc no se'n permet donar dos i quedar-se quiet; s'ha de deixar anar la pilota ràpidament.
Dobles: un jugador no pot botar la pilota amb les dues mansalhora. Si un jugador bota i para de fer-ho, pot passar o llençar però no tornar a botar-la. Tampoc pot saltar amb la pilota agafada amb les mans i tornar a caure amb la pilota agafada sense haver-lapassat ni llençat.
Camp enrere: l'equip atacant una vegada hagi passat la pilota al camp del contrari no podrà retrocedir-la fins al camp propi durant aquesta jugada.
Cinc segons: Aquesta norma esdóna quan la pilota surt fora de banda. El jugador que ha de fer la sacada de banda només té cinc segons per passar-la, si no la pilota passa a l'equip contrari.
9) Defensa individual: cada jugadordefensa a un atacant, ha d’estar tota l’estona al seu costat i impedir que li passin la pilota.. Per fer el marcatge, el defensor posa la seva ma en contacte amb l'atacant, i d'aquesta manera potmirar la pilota sense perdre al seu contrincant. Només el pot deixar quan li pren la pilota.
Defensa en zona:
Cada jugador, té un tros del camp per a defensar, i ha d'evitar que entrin o passin els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas variados
  • Temas varios
  • Temas Variados
  • Temas Variados
  • Temas Variados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS