Tengo Ganas De Ti

Páginas: 6 (1472 palabras) Publicado: 21 de junio de 2012
UNIDAD 5. EL ORDEN Y LA CLARIDAD EN LA MÚSICA. EL CASICISMO

1. Què etapa de la història ens ocupa aquest tema? Què segles ens abarca? Quins fets emmarquen aquest període de la música?


Situat des de mitjans del segle XVIII fins a principals del segle XIX i, entre el Barroc i el Romanticismo, musicalment s’emmarca entre la mort de J. S. Bach, en 1750, i l’estrena en 1805 de la 3ªsimfonia Heroica de Beethoven.

2. Aspectes històrics i socioculturals. Explica el ple social, cultural i
musical del Classicisme.


El segle XVIII és el Segle de les Llums, del triomf de la raó, on un moviment cultural, la il·lustració, promou l’ideal d’igualtat i benestar de tots els homes a través de l’educació i del coneixement.


L’ambit Social: El poder delsreis absolutistes comença a ser qüestionat i s’inicia la seua decadencia. Una nova classe social,la burguesía, formada per comerciants, banquers industrials, etc., amb possibilitats econòmiques, lluiten per aconseguir la igualtat política i social amb els nobles.


L’ambit Cultural: L’art ja no és exclusiu del clergat o de la noblesa, ni pretén impressionar com ocorria en el Barroc. El quepretén, simplement, és encantar i agradar, tot seguint els ideals de la cultura clàssica de Grècia i de Roma, on la raó i la intel·ligència brillen al Server de la bellesa i de l’equilibri.


L’ambit Musical: La música passa a ser considerada com un entretenimente. Per això, la d’aquest període estaà considerada per la moderació, l’orde i el bon gust.
La burguesía, gràcies al seupoder adquisitiu, asisteis a concerts, compra partituras i les interpreta amb els seus instruments, tot cercant una música fácil de tocar i d’ entendre ¡, al contrari del que ocorria amb la complicada música del Barroc, només a l’abast de grans virtuosos.


3. El músic i la música al Classicisme. En quina posició queda el músic?
Raona la teva resposta


A pesa del que hemdit anteriorment, resultava impensable que un músic poguera viure exclusivament dels ingressos de la venda de les seues composicions i del percentage sobre les entrades venudes per als seus concerts. Per això, la majoria del músics importants d’aquest període coninuen treballant com a servidors en la cort o en famílies aristocràtiques, a canvi d’un sou, però am la mateix consideració que un criatamb una serie d’obligacions. El music seria com un criat perque apenes tenia llibertat creativa, ya que componia al gust del senyor.


4. La música instrumental en el classicisme. En quina posició queda el músic? Raona la teua resposta.


La música instrumental en aquest període arribarà a aconseguir una gran perfecció, no obstant això, una de les formes instrumentals mé importantsi, possiblement la que més Grau de perfecció ha aconseguit, és la simfonia, tal com va ser concebudaa en el Classicisme.
El músic seguient treballant com a servidors en la cort o en famílies aristocràtiques, a canvi d’un sou, però am la mateixa consideració que un criat amb una sèrie d’obligacions. El músic queda sense llibertat perque tenia que compondre tot el que volguera el senyor i nopodia compondre el que volguera ell.


5. La música cocal al Classicisme. Nombra les principals diferencies entre
l’òpera barroca y l’òpera clásica.


En el Barroc, l’òpera es converteix en la forma musical per excel·lència,
i que es reflectéis a través d’un espectacle on es mesclen la poesia, la música i la dansa, en combinació amb sumptuosos i espectaculars decoratsi on s’interpreten Àries compostes expressament per la lluïment dels cantants.


En el Cassicisme els compositors intenten canviar aquest plantejament i cerquen un estil i cerquen un estil més lleuger i pròxim al públic. Aixa, es passa dels temes mitològics on apareixen personatges sobrehumans a arguments que reflecteixen situacions extretes de la vida cuotidiana i on els herois se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tengo ganas de ti
  • Tengo ganas de ti
  • No tengo ganas
  • Tengo ganas de ti
  • Tengo Ganas De Ti
  • Tengo Ganas De Ti
  • Tengo ganas de ti
  • Tengo Ganas De Ti

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS