Tenis De Mesa Para Minusvalidos

Páginas: 3 (524 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2013
Introducció

a) Història;

- El tennis de taula per a discapacitats es va introduir als Jocs Paralímpics de Roma de l’any 1960, 28 anys abans del seu debut com a esport olímpic. Lescompeticions per a persones que competien dempeus es van introduir a Toronto l’any 1976 i les competicions per a jugadors amb paràlisi cerebral es van introduir l’any 1980 a Moscou.

b) Importànciadins dels esports adaptats;

- Aquest esport és molt important per a les persones discapacitades ja que ajuda molt a que aquestes persones s’integrin a la societat.

- És un esport queaconsegueix molt bé els seus fins com a rehabilitació complementària ja que compagina reflexes, intel·ligència i rapidesa, a més de requerir d’un esforç físic important.

- La majoria de les personesamb discapacitat que practiquen aquest esport formen part de clubs o associacions esportives on no hi ha cap distinció entre els jugadors amb discapacitat o sense ella, això permet arribar a unnivell de joc molt elevat.


Modalitats;

- El ping pong es practica en dos modalitats(subdividides en cinc categories):dempeus i amb cadira de rodes. A totes dues es segueix el reglament de laITTF (Federació Internacional de Tenis de Taula) amb unes poques modificacions a la modalitat de cadira de rodes.


- Existeixen 5 categories:

o Lesió de Medul·la Espinal / Paralitzat/ Cadira de rodes

o Amputat / Enanisme / Altres

o Ceguera o deficiència visual

o Discapacitat Intel·lectual

o Lesió Cerebral Traumàtica / ParàlisiCerebral


Material:

- Raqueta i pilota de tennis de taula

- Taula: mateixes mides de la taula de tennis tradicional (2,74 m de longitud i 1,525 m de amplada, situat en un pla horitzontalde 76 cm del terra amb una area de joc de, com a mínim, 14 m de llarg, 7 m de ampla i 5 m d’altura delimitada per tanca de 75 cm de alt) però es deu permetre l’accés d’una cadira de rodes per tant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tenis de mesa
  • tenis de mesa
  • tenis de mesa
  • el tenis de mesa
  • Tenis de mesa
  • Tenis De Mesa
  • el tenis de mesa
  • Tenis De Mesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS