teoria econòmica

Páginas: 6 (1295 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014
Inditex, empresa dedicada al sector Textil. Amb seu a Arteixo, A Coruña, on va fundar la seva primera botiga Zara al 1975.
El Grup Inditex reuneix a centenars de societats vinculades amb el negoci de disseny, fabricació i distribució tèxtil.
L’èxit de l’empresa ha estat sempre la idea de roba d’última moda i una bona qualitat amb una flexibilitat de preus a mans del públic. Aquesta formad’entendre la moda ha ajudat a una ràpida expansió internacionalment i nacionalment que fan que el Grup Inditex hagi assolit la capçalera del mercat tèxtil.
Tot i que la principal marca del grup és la coneguda Zara, l’empresa Inditex integra diverses marques amb personalitat pròpia com Pull & Bear, Bershka, Stradivarious, Massimo Dutti, Oysho, Kiddy’s Class, Uterqüe, Zara Home.
II.1 Anàlisi de lasituació actual de màrqueting: mercat i macro-entorn
Elements del mercat: El sector de la moda a Espanya està caracteritzada per més de 70.000 punts de venta, on un 40-50% de les ventes les realitzen botigues independents; També cal destacar en el sector les grans cadenes nacionals i internacionals que han pogut créixer amb la modernització i el desenvolupament del procés gràcies a la visió global deproducció i distribució de moda.
Aquestes grans cadenes com Inditex, Mango, El Corte Inglés, H&M gràcies a les estratègies escollides i utilitzades principalment amb la ideologia de roba de qualitat a preus accessibles per a les classes socials mitges, han aconseguit situar-se en les principals ciutats creant una gran fidelitat dels clients als seus productes i marques, i satisfer les sevesnecessitats.
Actualment el mercat de la moda es troba en un punt de constant adaptació, amb la finalitat de trobar més innovacions y de buscar més oportunitats a l’estranger, tot i que la majoria de les grans cadenes nomenades anteriorment estan globalment expandides en diversos mercats.
Encara que hi hagi una creixent debilitat de la demanda europea, en el sector de la moda les exportacions hancrescut entre un 13 i 19 %, caracteritzat per la creixent demanda de mercats com l’asiàtic i l’americà.
Elements del macro-entorn: El medi extern afecta directament a qualsevol organització, ja que està sotmesa a una continua evolució. És per això que ens fixarem en el progrés dels factors que l’integren i posteriorment analitzarem com poden afectar al grup Inditex.
1. Factors físics: En aquestgrup podem considerar el creixement dels municipis i la diversitat climàtica. El creixement es degut a l’alt preu dels habitacles a les capitals de província, la qual cosa provoca que cada cop mes gent opti per establir-se en municipis, de manera que aquests creixen, i conseqüentment el nombre de comerços que s’hi troben. Per altra banda, la diversitat climàtica espanyola provoca que hi hagi gransdiferències entre zones del mateix país. Al nord trobem un clima oceànic, a la costa mediterrània pluges irregulars i temperatures suaus tot l’any, continental a l’interior i clima tropical a les illes canàries.

2. Factors econòmics: Tindrem en compte dos factors: la crisi econòmica mundial i les diferències en la distribució de la renta.
La crisi comporta que la majoria de famílies prioritzinles seves necessitats, i la moda no està considerada un bé de primera necessitat, de manera que la crisi ha afectat directament aquest sector i les vendes han disminuït considerablement.
No totes les comunitats autònomes es veuen afectades en igual mesura per la crisis, i és en les menys afectades on el sector tèxtil pot contrarestar la baixada de vendes en les altres.

3. Factorssocioculturals: Ens fixarem en l’envelliment de la població, el creixent interès per la imatge personal i els complements per les mascotes.
El creixement de l’esperança de vida unit a les baixes taxes de natalitat fa de la població espanyola una societat madura que es caracteritza per un gran numero de població adulta i de mes de 65 anys.
En els últims anys la societat ha canviat la seva forma de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria economica
  • Teorias economicas
  • Teoria economica
  • Teorias Economicas
  • Teorias economicas
  • Teorias Economicas
  • teoria economica
  • Teoria economica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS