Teories de la llum

Páginas: 4 (791 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014



NATURALESA DE LA LLUM

Al llarg de la història els diferents fenòmens lluminosos s’han intentat explicar a partir de diferents teories .



1. De cada teoria heu de buscar la següentinformació:

a) Enunciat de la teoria, any de formulació i les seves principals característiques.

Enunciat de les teories:
Newton: La llum està composta per partícules materials diminutes sónemeses a gran velocitat i en línia recta per cossos lluminosos. La direcció de propagació d’aquestes partícules rep el nom de raig de llum.
Huygens:  La llum es propaga mitjançant ones mecàniquesemeses per un nucli lluminós. La llum per propagar-se necessita un material mitja de gran elasticitat, aquest no es pot tocar i ho omple tot, inclòs el vuit, ja que la llum també es propaga en ell,aquest ambient es denominat eter.
Fresnel:  Tot punt d'un front d'ona inicial pot considerar-se com una font d'ones esfèriques secundàries que s'estenen en totes les direccions amb la mateixa velocitat,freqüència i longitud d'ona que el front d'ona del qual procedeixen.
Maxwel: La llum és per a Maxwell una ona electromagnètica o camp electromagnètic viatger, que es pot propagar en el buit i a laqual l'ull humà és sensible.
Einstein: La llum està formada o constituïda per partícules, conegudes com fotons, l'energia ve donada per l'equació: E = h. υ, on υ representa la freqüència de la llum ques'empri en cada cas.
Any de formulació:
Newton: 1704
Huygens: 1678
Frasnel: 1678
Maxwell: 1864
Einstein: 1887











Característiques:
Newton: Aquesta teoria diu que la llumestà composta per molècules molt petites que tenen una velocitat py i px, en el moment en que aquesta partícula xoca contra un objecte la py canvia de direcció i la px segueix igual per que les molèculessón tan petites que no tenen fregament en l’aire, en canvi quan la molècula de llum entre a l’aigua la velocitat py augmenta fent que la molècula de llum es desplaci a més velocitat per un medi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teories de la llum
  • teories de la llum
  • la llum
  • La Llum
  • Cemtento Llum
  • Camí de llum
  • La llum
  • llum i color

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS