tierra y libertat

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
Treball “Tierra i Libertat”
George Orwell
George Orwell és el sobrenom literari de l'autor anglès Eric Arthur Blair (Motihari, Índia; 25 de juny de 1903 - Londres, Anglaterra; 21 de juny de1950). Destacat com a comentarista polític i cultural, Orwell és reconegut com un dels millors assagistes del segle XX, encara que és més conegut per dues novel·les escrites a finals de la dècada dels 40,La revolta dels animals i 1984 així com també per Homenatge a Catalunya on explica la seva experiència a la Guerra Civil Espanyola.
Biografia
Eric Blair va néixer a Motihari, colònia britànica al'Índia, el 25 de juny de 1903, fill de mare birmana i pare anglès. Als dos anys es traslladà amb la seva mare i germana gran a Anglaterra, on va estudiar a l'escola de ST. Cyprians i a l'Eton College. Apartir del 1922 va servir a la Policia Imperial de l'Índia, a Birmània, on va romandre fins al 1927, quan va tornar a Anglaterra, pretenent-se guanyar la vida com a periodista i escriptor. Va viureuna època de pobresa i quasi indigència.
Com a membre del Partit Laborista Independent es va unir a milers d'estrangers per a lluitar per la defensa de la Segona República durant la guerra civilespanyola. Va arribar a Barcelona del desembre de 1936, i el mateix dia s'allistà i fou assignat com a milicià al partit troskista POUM. Basat en la seva experiència escriu Homenatge a Catalunya. Va rebreun tret al coll a prop d'Osca, el 20 de maig de 1937.
Després, durant la Segona Guerra Mundial fou membre de la Home Guard, i va col·laborar activament a la BBC i al diari Tribune. Va morir a Londresel 21 de juny de 1950, als 46 anys.
Obra
A Homenatge a Catalunya (1938), Orwell descriu les seves experiències com a milicià a la guerra civil espanyola. Expressa la seva admiració per l'aparentmanca d'estructura de classe a les zones revolucionàries de Catalunya i Aragó. També hi descriu el que al seu entendre és la traïció a la revolució obrera per part del Partit Comunista Espanyol,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Tierra
  • Tierras
  • La Tierra
  • La tierra
  • La tierra
  • La tierra
  • La Tierra
  • tierra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS