TINCION GRAM

Páginas: 3 (506 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
TINCIÓ DEL GRAM
Que es la tinció del gram ?
La tinció del gram o coloració de gram es un tipus de tinció diferencial feta servir a bacteriologia per la visualització de bactèries, sobre tot enmostres clíniques.
El seu nom prové del bacteriòleg danès Christian Gram, que va desenvolupar aquesta tècnica al 1884 després de fer molts experiments i proves.
Es fa servir per a poder referir-se ala morfologia cel·lular bacteriana, com per a poder realitzar una primera aproximació a la diferenciació bacteriana, per tant trobem dos tipus de bactèries, la gram positiva, que es la quevisualitzarem de color morat i la bactèria gram negativa a las que es visualitzen de color rosa, vermell o grosella.
Bactèria gram positiva i gram negativa
GRAM POSITIVA
El terme de gram positiu es usat enmicrobiologia per distingir aquelles bactèries que es tenyeixen de blau fosc o violeta per la tinció del gram, d’aquí el nom de gram positives. Aquesta característica química esta lligada a laestructura del embolcall cel·lular, per tant reflexa un tipus natural d’organització bacteriana.
L’embolcall cel·lular de les bactèries gram positives comprenen membrana citoplasmàtica i una paret cel·lularcomposada per una gruixuda capa de peptidoglicà, que seria un heteropolimer format per monosacàrids i aminoàcids que esdevé el component principal de la paret bacteriana, junt amb els àcids teïcoics(en bacteris gram positius) i lipolisacàrids ( en bacteris gram negatius).
La paret cel·lular s’uneix a la membrana citoplasmàtica mitjançant molècules d’àcid lipoteic. Per tant la capa depeptidoglicà confereix una gran resistència a aquestes bactèries i es la responsable de retenir el tint durant la tinció del gram. A diferencia de la gram positives, les gram negatives presenten una segonamembrana lipídica externa a la paret cel·lular.
Les gram positives influeixen especies mòbils (via flagels) com immòbils amb forma de bacil (bacillus, clostridium, corynebacterium o streptococcus), amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tinción Gram
  • tincion de gram
  • Tincion de Gram
  • Tinción de Gram
  • Tinción de gram
  • Tincion de Gram
  • TINCION GRAM
  • tincion de gram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS