Tipus De Cordes

Páginas: 3 (626 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2015
Dinàmiques
Han estat especialment dissenyades per a activitats que utilitzen l'escalada com a mitjà de progressió, absorbeixen l'energia produïda durant una caiguda. En qualsevol activitat que esprevegin factors de caigudes a altes altures serà necessari utilitzar, obligatòriament, aquesta corda. Depenent de les característiques de l'activitat s'utilitzen tres tipus de cordes dinàmiques:Simples
És una corda utilitzada amb un sol cap. Es recomana per a vies difícils, bastant rectilínies i en recorreguts fàcils.
De diàmetres compresos entre 9,1mm i 13mm, aquestes cordes s'utilitzenespecíficament per aturar possibles caigudes. Estan especialment dissenyades per a absorbir i dissipar la major quantitat d'energia quan es produeix la caiguda.

Dobles
És una corda utilitzada amb dos caps on,al contrari de les cordes bessones, es poden encordar 2 assegurances, cada un en un cap.
Aquestes cordes són de diàmetres inferiors a les utilitzades en simple.
Es recomana per a alta muntanya o pera les grans vies d'escalada on és necessari el descens en ràpel ja que aquest tipus de cordes disminueixen el fregament. També és preferible quan els punts d'ancoratge són aleatoris, especialment enescalada en gel. A més, protegeixen millor en cas de caiguda de pedres o de caiguda en arestes.

Bessones
Són les cordes d'escalada de menor diàmetre. El seu avantatge davant les cordes en simple ésque permet rapelar la longitud màxima de la corda i recuperar-la. És més lleugera que la corda doble però no permet separar els caps. S'utilitza per a escalada en cascades de gel, glaceres i alpinisme.Semiestàtiques
Han estat especialment creades per a realitzar treballs de suspensió i progressió. Responen molt bé a l'ús de bloquejadors i davalladors. Per això són les més utilitzadesen espeleologia, canons i activitats verticals. Poden ser de diferents tipus:

A i B
Aquestes cordes estan dissenyades per realitzar treballs de suspensió i de progressió, amb la millor relació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cordados
  • cordados
  • los cordados
  • Cordas
  • Cordados
  • Cordados
  • Los cordados
  • Los Cordados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS