Tipus De Soprano

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 23 de abril de 2012
SOPRANO:

Soprano és el terme musical amb el qual es denomina en espanyol a la veu més aguda d'entre les quals formen el registre vocal humà. La veu de soprano posseeix un timbre clar i brillant.En contextos corals i operístics, la línia de soprano sol portar la melodia. El terme soprano procedeix de l'italià que significa ‘sobirà, superior’. Aquesta veu és característica del sexe femení idels nens abans d'entrar en la pubertat, etapa en la qual desenvolupen els caràcters sexuals secundaris. La classificació dels soprano és la següent:

Soprano de coloratura
La soprano de coloraturaés aquella veu que té la capacitat d'executar successions de notes ràpides dins del registre vocal de soprano, en un estil ornamentat o amb embelliments elaborats, inclosos els passatges ràpidsd'escales i els trinats , ja siguin escrits o improvisats. En sentit estricte, el terme coloratura no es restringeix a descriure cap gamma de la veu, de manera que dins la classificació de matisos vocals, lasoprano de coloratura pot ser una soprano lleugera, lírica, lírica lleugera o dramàtica de coloratura.
Soprano lleugera
La soprano lleugera és una veu de gran abast en els aguts, als quals arribaamb gran claredat, nitidesa i agilitat, el que li permet executar complicats ornaments sense dificultat, com notes en picades en el registre més agut de la seva veu. Per contra la soprano lleugera nosol tenir molta sonoritat en el seu centre, d'aquí la denominació 'lleugera'.
Soprano lírica
La soprano lírica és una veu amb una mica més de pes i densitat vocal que la soprano lleugera i líricalleugera. En general tenen tessitures petites, amb un centre ric i agut limitat, ja que posseeixen unes cordes vocals de major grossor i per això la doten d'un timbre més fosc i carnós que la pròpiasoprano lleugera.
Soprano lírica lleugera
La soprano líric spinto o soprano spinto és un matís dins de la veu de soprano, similar a la soprano lírica, però amb un major cos en el seu centre i un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la salmonella tipus
  • Tipus de text
  • Sally Soprano
  • Soprano (voz)
  • Tipus de Registres
  • Tipus De Música
  • Tipus de núvols
  • tipus de societats

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS