Tirant lo blanc, personatges masculins

Páginas: 11 (2617 palabras) Publicado: 26 de enero de 2011
Índex

Presentació del tema del treball.................................................pàg. 2
Explicació del contingut.................................................................pàg.4
Personatge principal: Tirant................................................ . pàg.4
Personatges secundaris:.......................................................... pàg.7
Guillem de Veroic
DiafebusFelip
Hipòlit
Emperador
Duc de Macedònia
Soldà i el rei Turc

Conclusions........................................................................................pàg.13

Bibliografies.......................................................................................pàg.14

Presentació del tema del treball

Tirant lo blanc va ser escrita per Joanot Martorell a partir de 1460, ipublicada per primera vegada al 1490. És una novel·la cavalleresca que narra les aventures d’armes i d’amor del seu protagonista, Tirant, amb l’objectiu d’alliberar l’imperi Grec, Constantinoble, del setge dels Turcs.
Mario Vargas Llosa l’ha definit com a “novel·la total” donat al gran nombre de temes que hi tracta: l’estament de cavalleria, la vida cortesana i militar, l’erotisme, el sensualisme,l’humor, la crueltat, la psicologia i l’ironia. Tots aquests trets, la fan una lectura plaent i divertida.
Mostra personatges amb una psicologia que els dota de vida pròpia i de conducta imprevisible, com Tirant mateix.
La seva versemblança, a conseqüència de l’Humanisme del Renaixement, s’allunya dels llibres de cavalleria de l’Edat Mitjana, i la seva trama es variada i rica.
El tractament delspersonatges que fa Martorell és un aspecte digne de ser remarcat ja que les seves accions i característiques son dignes d’una literatura cavalleresca medieval. El comportament que manifesten els personatges evoluciona al llarg de la narració i és, per tant, una mostra de la complexitat psicològica de l’ésser humà. A més, els personatges són presentats des d’un punt de vista objectiu, ja que inclou enla seva obra referències històriques reals i moltes de les descripcions son preses directament de la seva observació directa. D’altra banda, l’autor recolza el cristianisme donant-li així trets subjectius a l’obra, ja que en alguns moments puntuals exagera molt aquesta religió. Un clar exemple es quan Tirant i el frare de València evangelitzen als infidels del nord d’Àfrica.
En definitiva,presenta una cavalleria possible, creïble, exemplar que obeeix tant el canvi de gustos estètics com les necessitats del món de la cavalleria al segle XV. Fins hi tot el nom de molts cavallers són perfectament ajustats a la realitat possible d’aquest segle.

Explicació del contingut
Personatge principal

Tirant:

El personatge principal de la novel·la és Tirant lo Blanc, a qui Martorell dotad’una gran riquesa psicològica. És un cavaller fort, valent, hàbil amb les armes, d’una gran estratègia militar, amb un gran ànim i amb dots de comandament innegables, cortesà, educat gentil i humil. No deixa de ser un heroi virtuós i exemplar com els personatges de la novel·la de cavalleria, doncs se’ns presenta un personatge complet i psicològic dins, cal remarcar, d’unes proporcions humanes.Ens ho demostra algunes situacions com poden ser, quan sempre surt mal ferit al acabar les batalles que enfronta.
Tirant pertany al llinatge de Roca Salada, descendent del pare del mític rei Artús. Fem un petit parèntesis per explicar una mica el rei Artús; aquest personatge és només un referent o element d’ornamentació literària, que no s’hi dediquen gaires línies. Quan anàvem llegint l’obra,ens vam adonar que aquesta última part de l’obra era una mica més fictícia que al principi i això ens donà a suposar que l’argument d’aquests últims capítols va ser escrit per Martí Joan de Galba (home que va acceptar el manuscrit com a préstec per Joanot Martorell, que no passava una gran època econòmica).
Ara, tornem a endinsar-nos en el virtuós cavaller. Viu en un món real, els combats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els personatges de tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc (personatges)
  • Tirant Blanc: Analisi I Funció Dels Personatges Femenis
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS