Tirant lo blanc

Páginas: 6 (1331 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013












1er BATX A ÓSCAR INIESTA PONS
1-Sobre el personatge de Tirant:
a)Quines són les etapes principals en al procés de formació de Tirant? Al principi Tirant decideix anar als tornejos d’Anglaterra per a ser nombrat cavaller i poder guanyar aquest torneig.Què aspira a ser al principi i quina alta dignitat acaba assolint al final? Al principi aspira a ser cavaller i finalment acaba convertint-se en l’emperador de Grècia.
b)Quines són les virtuts que ha de tenir un cavaller? Enumera-les, segons Guillem de Varoic. Ha de ser humil, de cor pur, lleial al seu rei i defensorde la fe cristiana. No ha de dubtar a exposar la vida en la lluita contra el mal, i ha de ser fort i molt destre en l’ús de les armes, tant a peu com a cavall. Qui era aquest personatge? Segué un cavaller que va lliurar Anglaterra de l’amenaça del rei moro de Gran Canària.
c)Tirant s’enfronta a poderosos adversaris; però elsvenç amb facilitat? No. Corre perill la seua vida alguna vegada? Si, contra el senyor de les vilesermes.
2-Sobre el personatge de Carmesina:
a)Creus que la descripció que fa Martorell de princesa és idealitzada o realista? Idealitzada. Per què? Perquè les celles no poden estar pintades amb pinzell ni els ulls son estrelles ni els llavis coral.
b)Quina relació tenen amb la princesa elspersonatges de Plaerdemavida i la Viuda Reposada? Plaerdemavida es la part de la persona que vol viure sense pensar en les conseqüències i viu fins al límit i la Viuda Reposada es la part de la persona que pensa en les conseqüències dels actes. Quins papers adopten a l’obra? En el de les donzelles de confiança de laprincesa. Creus que els noms d’aquests dos personatges s’adien amb el seu caràcter? Si. Per què? Perquè Plaerdemavida sols pensa en el plaer de la princesa i Tirant i la Viuda Reposada no vol que estiguen junts pels efectes que tindria.
3-Altres personatges:
a) Qui és el duc de Macedònia? Es a qui li responia els poders que l’emperador li atorgà a Tirant.
b)Qui és Diafebus? És el cosí deTirant. Quin paper realitza en l’obra? El de companyer d’aventures de Tirant.
c)Qui és Estefania? La millor amiga de Carmesina. Quin paper realitza a l’obra? El de ajudar a ajuntar a Carmesina amb Tirant.
d)Qui és el príncep Felip? És un dels fills del rei de França.Quina relació té amb Ricomana? Estan enamorats entre ells.
4-El rei d’Anglaterra decideix celebrar tornejos a Londres. Per quins motius? Per a celebrar el seu casament amb la filla del rei de França i per a posar a prova els seus cavallers per a que no oblidaren l’exercici de les armes. Quant de temps duren lescelebracions? Un any i un dia. Per què hi acudeix Tirant? per a ser nombrat cavaller i per a guanyar fama i fortuna.
5-Tirnat decideix anar a ajudar els habitants de Rodes. Qui ha posat a setge a l’illa? El soldà del Caire i els genovesos. Com aconsegueix trencar el setge a Rodes? Li va enviar com aregal al soldà molt de menjar per a que cregueren que podien suportar el setge durant mesos.
6-Per què tirant decideix ajudar Constantinoble? Perquè el rei de Constantinoble li envià una carta al rei de Sicília per a que enviara a tirant a socorre’ls. Per què el nomena capità general? Perquè el seu fill primogènit a mort i ell es massa major com per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS