tirant lo blanc

Páginas: 4 (765 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2013
‘Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell.’

· RESUM DE L’ARGUMENT

La novel·la consta de 487 capítols, i la podem dividir en cinc parts, que corresponen als diferents indretson té lloc la trama. I totes aquestes parts presenten una doble línia argumental: armes i amor, unides per una trama única: la vida del protagonista. Les tècniques narratives, procedeix de vasoscomunicatius que destrien el relat en quatre nivells: retòric, objectiu, subjectiu i simbòlic o mític.
Dos son els temes principals de l'obra:
El primer es l'honor cavalleresc i lesbatalles que Tirant te amb els turcs, els genovesos i els moros. El segon es l'amor, que es reflecteix en el seu romanç amb Carmesina.

Tirant lo blanc, un dels cavallers mésvirtuosos, valents i enginyosos del segle XV fou sol·licitat per l’Emperador de Constantinoble per tal de derrotar els Turcs que es volien fer amb l’Imperi Grec.
Una vegadaacceptada la proposta, va emprendre camí cap a Constantinoble. Allà va ser rebut per l’Emperador, el qual li va esmentar el seu objectiu.
Durant els dies previs a la primera batalla vaconèixer la princesa Carmesina, la qual li va causar tal encant que es va enamorar plenament d’ella; i abans de partir li mostrà els seus sentiments amb una declaració d’amor.
Eldia de la batalla Tirant amb tots els ducs i marquesos de l’Imperi marxen per tal de poder atacar els Turcs al seu campament a la nit. L’objectiu de Tirant consistia a aparellar tots els cavalls,mascles amb femelles, i trobar a tots els Turcs sense armes i ben adormits, d’aquesta manera la batalla seria fàcil de vèncer, ja que els altres no estarien en condicions de defensar-se. Aquesta batalla vaser molt sagnant, tot i que el Gran Turc, el Soldà i part dels seus homes van aconseguir fugir dels homes de Tirant i van marxar cap a la muntanya.
Aquesta batalla va provocar que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS