Tirant lo Blanc

Páginas: 13 (3102 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2014

TIRANT LO BLANC – QÜESTIONARI DELS EPISODIS AMOROSOS

A.- GUILLEM DE VAROIC (PRIMERA PART)
Qui és Guillem de Varoic?
Guillem de Varoic va ser un cavaller, un comte d'Anglaterra. Se'n va anar de la seva terra, va fer veure que s'havia mort i va tornar més tart com a un ermità.

Què fa per alliberar Anglaterra del rei moro de la Gran Canària?
Guillem de Varoic va prepararunes magranes incendiàries que estaven fetes de manera que no es poguessin apagar amb aigua, i així va anar al campament del rei moro, disfressat de moro i va tirar les magranes per vençre’ls més fàcilment

Què passa amb Guillem de Varoic un cop ha acabat la batalla?
Guillem de Varoic es va quedar un temps al castell i després va marxar per continuar la seva vida com a un ermità pobre.B.- TIRANT I L’ERMITÀ
Per què Tirant es dirigeix a Anglaterra?
Tirant es dirigí a Anglaterra per assistir al casament de la filla del rei de França amb el rei d'Anglaterra.

Explica qui és Tirant lo Blanc i digues de quin llinatge prové.
Tirant lo Blanc és un cavaller bretó de vint anys, és el net del duc de Bretanya.

Com es troba Tirant amb l’ermità?
Es va separar del grup ambel qual anava i un cavaller el va portar a la font on es trobava l'ermità.
Quin llibre llegeix l’ermità per il·lustrar Tirant sobre l’orde de cavalleria? En quin llibre es basa?
El llibre que llegeix l’ermità per il·lustrar a Tirant és l'Arbre de Batalles, que es basa en el llibre de Ramon Llull “ Llibre de l'ordre de cavalleria”.

Com es va fundar l’orde de cavalleria? Per quina raó?L’ordre de cavalleria es va fundar escollint un cavaller de cada mil, pel seu noble ofici, per restaurar la justícia i preservar el cristianisme.

C.- TIRANT A ANGLATERRA
Contra quins cavallers lluita Tirant lo Blanc a Londres?
Tirant lo Blanc va lluitar contra un cavaller a cavall, ,és tard amb el senyor de Mintalt i finalment va lluitar contra el cavaller francès de Vilesermes (contra aquestúltim va perdre però sobrevisqué).

Què és l’orde de la Garrotera?
L’orde de la Garrotera és una ordre creada pel rei d'Anglaterra, per la fraternitat que té amb els cavallers.

Què passa entre l’infant Felip i la princesa Ricomana, filla del rei de Sicília?
Felip i la infanta Ricomana (princesa de Sicíla) s’enamores, i amb l’ajuda de Tirant, que fa que Felip sigui un home bo i generós,passa les proves que Ricomana li posa.

Per què Tirant es dirigeix a la cort de l’Emperador de Constantinoble?
Tirant es dirigeix a la cort de L’Emperador de Constantinoble perquè el rei de Constantinoble li demana al rei de Sicília que li envii a Tirant per ajudar-lo.



D.- TIRANT A L’IMPERI GREC (TERCERA PART)
Tornat a Sicília, el rei rep una lletra de l'Emperador de Constantinoble en quèl'informa que els turcs han envaït l'Imperi i assetgen la ciutat, i prega a Tirant que el socorri. El rei posa a la seva disposició naus, armes i homes, i Tirant s'embarca amb la seva gent. En arribar a Constantinoble és rebut amb honors i se li encomana la capitania de l'exèrcit imperial. Immediatament coneix la princesa Carmesina i s'enamoren com dos col·legials, i Tirant li revela el seu amoramb un enginyós joc amb un mirall. En aquest moment entra en escena la Viuda Reposada, dida de la Princesa, que enamorada secretament de Tirant farà i desfarà per intentar separar-los.
Aquesta és la part central de la novel·la; és la més llarga i hi apareixen definitivament tots els seus elements característics: escenes bèl·liques i cortesanes, humor, sensualisme, erotisme; en un marc de ficciópresentat amb voluntat realista. Argumentalment gira a l'entorn de dos eixos: els episodis militars, per mar i per terra, de la campanya contra els turcs en defensa de Constantinoble, i els episodis amorosos, centrats sobretot en la relació Tirant-Carmesina (però referits també a Diafebus-Esfefania i a Hipòlit i l'Emperadriu), amb la participació de dos personatges decisius: Plaerdemavida,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS