Tirant lo blanc

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
Literatura catalana
Tirant lo Blanc

- Guillem de Varoic, cavaller, el millor cavaller del món, va participar en moltes guerres i era molt estimat. Decideix fer vida d’ermità degut a tantvessament de sang que ha fet. Ajuda al Rei d’Anglaterra i es converteix en el cap de l’exèrcit anglès. El rei li agraiex molt la seva ajuda, el lloa…
Un dia troba a Tirant dormit assegut en el seu cavallque aquest li “empeny” fins que els dos es topen, l’ermità (Varoic) preguntà el nom del gentilhome que anava a cavall (Tirant). Llavors Tirant es presenta i li explica a que és degut que estigui allà.L’ermita estaba llegint un llibre, “Arbre de batalles” una obra de cavalleries que després regala a Tirant.
Tot seguit, Varoic li ensenya com arribar a ser un bon cavaller.

- Rei d'Anglaterra,personatge que es mostra al principi de manera cobarda que demana ajuda a l’ermità a causa dels atacs del rei de les canaries que anava amb intencions de conquerir l’illa. El rei d’Anglaterra proximamentes va casar amb la filla del rei de França.
- Comtessa, esposa de Guillem de Varoic que lio feria l’ultim material que calia per la elaboració de les granades que se la qual se sentí de maneraenutjada per no haver tractat de millor manera a l’ermità (ja li tenia bon tracte)
- Abrahïm, fou el rei de les Canàries, va impulsar un conficte bèl·lic contra els anglesos. Van acabar perdedorsretirant-se a causa de l’estratègia de l’ermità.
- Tirant lo Blanc, cavaller que es dirigeix cap a Anglaterra pel fet que el rei farà que tots els cavallers que vulguin puguin rebre l’orde de cavalleria.Durant el camí, Tirant es troba a l’ermità en un paisatge desert perque el seu cavall li empenyia mentre ell dormía. Tot seguit es varen presentar (s’anomena Tirant perque son pare va ser el señor de laMarca de Tirània, que limita amb Anglaterra i sa mare era filla del duc de Bretanya que la qual s’anomena Blanca), una vegada ja havien parlat, l’ermità va explicar-li que duia un llibre d’orde de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS