Tirant Lo Blanc

Páginas: 36 (8813 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2012
B
AUTOR: Joanot Martorell
CONTEXT: València (centre de la literatura catalana), segle XV
GÈNERE: novel·la cavalleresca total

D
DESCRIPCIÓ PERSONATGES

- TIRANT: cavaller valent, fort, hàbil amb les armes, gran estratega militar, educat, gentil, humil, cavaller notable, admirable, resistent, enginyós, astut, discret, virtuós, humil i cristià.

- CARMESINA: vol conservar lavirginitat, cristiana, simple, educada, digne, honesta, compleix la seva paraula, noble, alegre i dolça.

- DIAFEBUS: cosí de Tirant, educat, admira a Tirant, el coneix molt bé, són com germans, li dóna el seu servei, s’enamora d’Estefania, obedient i lleial.

- PLAERDEMAVIDA: simpàtica, entremaliada, donzella, graciosa, desvergonyida, intencionada, discreta, còmplice, es satisfà veient als altres enles seves aventures sexuals.

- VIUDA REPOSADA: severa, enamorada de Tirant, donzella, tradicional, gelosa, mala persona, no accepta les conseqüències dels seus actes i es suïcida.

C
Tirant a Anglaterra:
Història del comte de Varoic

Guillem de Varoic era un cavaller que va decidir fer-se peregrí, va crear dos anells i un li va donar a la seva dona. Va marxar a Terra Santa i va ferdir-li a la seva dona que havia mort. Al cap d’un temps torna i se’n va a una ermita. El rei el fa cridar per anar a lluitar contra els moros. Va guanyar la guerra i va tornar amb la seva dona però ella va marxar a Anglaterra.
Tirant i l'ermità
Tirant s’adorm i arriba on està l’ermità, li explica que anava a la cort a rebre l’ordre de cavalleria. L’ermità l’ensenya coses sobre la cavalleria ambel llibre “Arbre de Batalles” i després li regala. Quan van acabar les noces Tirant va tornar i li va explicar tot el que havia passat.

Les grans festes de les bodes del rei d'Anglaterra
Li van explicar a l’ermità totes les festes, el penjament dels juristes, les desfilades de gent, el prat de la boda, les festes de dilluns a dijous on es ballava i es feien tornejos, els divendres es caçavadesprés de missa i dissabte es feia cavaller als nois. Es va fer un simulacre al castell i s’expliquen les estances.
Tirant rep l'ordre de cavalleria
Després d'explicar Tirant tot això, l'ermita li va preguntar quin va ésser el millor cavaller de tots, i ell se'n va anar, però Diafebus (cosí de Tirant) li va explicar que Tirant va ésser sense cap dubte el millor de tots els que hi van participar,i fins hi tot li van dedicar quinze dies de festes nobles i riques, va fer dos combats molt bons, per exemple amb el mantenidor, que es va estimar més perdre la vida que l'honor. Tirant va rebre també l'ordre de cavalleria a mans del rei, va ser el primer en fer-se amb el títol, i el primer en lluitar.
Batalla amb el senyor de Vilesermes
La germana de la reina (Agnès), era d'origen francès, hiduia als pits un gentil fermall, Tirant li va demanar, i ella li va dir que el agafes ell mateix, però estava agafat a la cordonera del brial, i li havia de tocar els pits. Una vegada seu, va venir un singular cavaller francès dit senyor de Vilesermes, tot dient que ell estimava a Agnès, i que ell havia comes un gran error al tocar-li els pits per el fermall. I li va dir a Tirant, que li dones perles bones o per les males, Tirant no li va voler donar i al cap de tres dies ja tenia una lletra de batalla. Van anar a lluitar en un prat que hi havia no gaire lluny de la ciutat, i allí van començar a combatre tan fortament que els dos van caure a terra i el jutge els havia donat per morts, però va veure que Tirant encara estava viu i va anar a la cort en busca d'ajuda, van instal·lar Tirant ala tenda d'Agnès, i va estar allí, visitat per doctors, i familiars, fins que en professo va anar a la ciutat on el rei li va atorgar la glòria d'aquell combat.
Tirant i l'alà
El príncep de Gal·les es un caçador, i havia vingut amb molts alans de presa ben fermats, però un dia un dels seus alans més ferotges es va deslligar, Tirant passava per allí, i va veure que l'alà corria cap a ell, va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS