Tirant

Páginas: 10 (2454 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2012
ACTIVITATS TIRANT LO BLANC
2/ 326.-
1. elm
2. espatllàs
3. guardabraç
4. colzera
5. avantbraç
6. manyopa
7. guantellet
8. plata o cuirassa pectoral
9. plata o cuirassa dorsal
10. pancera
11. faldatge
12. escarsella
13. cuixera
14. genollera
15. gambera
16. sabata de ferro
17. sagnies o gossets
18. gossets3/326
El cavaller és fet per mantenir i defendre l’Església i no ha de fer mal per fer mal, ha de ser humil , lleial, de molta virtut i saber perdonar als que li han fet mal. Lluitar contra els que oprimeixen .
* Un bon cavaller ha de ser bondadós, per quan es trobi en ocasions les qulas les necessitats humanes, com la cobdícia o la avarícia, floreixin entre els sentiments d’una persona, hade saber controlar-los per continuar sent una persona honesta. Això ho podem veure després d’haver alliberat la ciutat de Rodes del setge.: el mestre de Rodes, per agrair-li el que havia fet, va decidir donar-li molts tresors, a la qual cosa Tirant va renunciar, acontentant-se amb què diàriament es celebrés una missa per la seva ànima.
* Un bon cavaller té que estar sempre ven preparat, per siper l’esquena li apareix algú en alguna ocasió, ha de saber reaccionar amb tota certesa per acabar amb l’oposant sense que a ell li passi res.
* Aquesta és una de les qualitats més importants per excel·lència: ha de presumir d’una gran intel·ligència en quan a tècniques de combat i d’estratègia.
* Un cavaller ha de ser un mestre en l’art de les armes per poder gaudir d’una vida llarga iplena de victòries. Tot i que això impliqui que el fereixin, però que no acabin amb la seva vida.
* Ha de defensar a la gent més necessitada, com també a la persona que l’allotja, rei o noble. Tirant ajuda a alliberar Rodes.
* Ha de jurar fidelitat al rei, per quan estiguin en guerra o en algun conflicte entre regnes o simplement ideològiques ha de defensar-lo i no canviar mai de bàndol,encara que quedar-se impliqui perdre o morir.
* Un bon cavaller en tota batalla té que honrar l’escut del seu regne i del seu rei.
* Ha de ser fort, valent, lleial, bondadós, humil, ingeniós, bon cristià, bon amant.
Tirant lo Blan demostra lleialtat al príncep Felip de França, ajudant-lo a conquistar a la infanta. Tirant no se separava de Felip per por a que aquest no fes o que no diguésalguna bajanada que desagradés a la infanta Ricomana.
6/327
La caiguda de Constantinobles pels turcs otomans el 29 de maig de 1453 va ser un succés històric que marca la fi d4e l’edat mitjana a Europa i la fi del darrer vestigi de l’Imperi Bizantí i de la cultura clàssica.
Just abans de la conquista turca, Constantinoble era una capital sense país, l’ Imperi romà d’Orient que antany s’esteniades de Pèrsia fins als Alps, i també pels deserts d’Àsia, havia quedat reduït al clos de les muralles de la ciutat, encerclada per la força de la nova nació turca. Constantí XI Paleòleg, darrer emperador de Bizanci, intueix el perill que Constantinoble, ciutat de cultura europea mil·lenària, caigui davant la supremacia militar de la jove nació turca. Mehmet II, soldà dels turcs, la cobeja.
Ambdósbàndols van preparar-se per a la guerra. Constantí va enviar missatgers a les nacions europees demanant reforços. Tres galeres genoveses, contractades pel Papa, estaven en camí amb armes i provisions. Aquest ajut era insuficient perquè les forces disponibles per a la defensa de Constantinoble eren poques.
Com a reforços, la capital bizantina va rebre l’ajut dels ciutadans de Pera i delsgenovesos, entre els quals destacava el seu Condottierie Giustininani, qui s’encarregaria de les defenses de la muralla, i comptava amb una guarnició catalana comandada pel militar Pere Julia.
Els otomans van iniciar el setge construint ràpidament una muralla de deu quilòmetres al nord de Constantinoble. Mehmet sabia que els setges anteriors havien fracassat perquè la ciutat rebia subministrament a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • tirant
  • Tirant
  • TIRANT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS