torre arqubisbe

Páginas: 2 (444 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2014
Torre de l’arquebisbe.

Aquest edifici que consta del s.XIII, va estar format sota les bases de la muralla romana (la part superior) del s.II a.C per aprofitar-la i fer-la molt més efectiva, aixòva ser després de que expulsessin als musulmans de la ciutat.
Es pot veure clarament diferenciat les pedres ciclòpiques de l’època romana a la estructuració molt més acurada i amb unes pedres moltmenys grans que les situades en un nivell inferior.
On hi havia el castell de l’arquebisbe a l’accés del barri de la seu o dels eclesiàstics.
Altres restos romans també van servir com punts de defensa( com la torre de Minerva) o fins i tot de separació amb la resta de la ciutat com els murs.
Aquest espais no esta elegit aleatòriament sinó que els eclesiàstics van elegir aquesta situació ja queestava al turó de la ciutat i era una bona zona per defensar-se en un moment de perills tan interns com externs.
Aquesta torra va oferir una gran defensa septentrional de la ciutat, així com uncontrol visual molt bo, ja que era una de les torres més altes de la ciutat i la visió perifèrica dels voltants és perfecta, si algú es volia dirigir cap a la ciutat per aquesta zona el veien molt abans isi era un atac és podria veure fàcilment, ja que controlava una gran part del camp de Tarragona.
L’edifici mostra com les muralles i el seu reforçament posterior van ser a l’edat medieval per a ladefensa dels habitants i dels seus interessos.
Situada com hem dit al pla superior, en el barri solament es duien funcions religioses on hi havien més edificis com la catedral, els habitatges delseclesiàstics,...
Cal destacar que gràcies a aquesta torre podem observar els dos grans poders de la ciutat si la comparem amb la torre del Pretori, ja que un esta feta per el poder eclesiàstic de laciutat i l’altra encara que també sigui una ampliació d’època romana, al contrari que la torre de l’arquebisbe és del poder civil de la ciutat.
Es creu que aquesta torre ja estava feta al 1255 ja que hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La torre
  • Torres
  • Torres
  • Torres
  • Torres
  • LA TORRE
  • haya de la torre
  • torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS