Tots Els Ports Es Diuen Helena

Páginas: 5 (1174 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
LLIBRE DE LECTURA DE CATALÀ





NOM: Cristina Mejía.
ANOTACIONS

ÍNDEX
FITXA BIBLIOGRÀFICA........................................1 pag

- Comprensió.
- Tema.

RESUM DE L’ARGUMENT.......................................1 pag

Personatges.
Vocabulari.
Biografia.

OPINIÓ PERSONAL................................................4 pag



TOTS ELSPORTS ES DIUEN HELENA
AUTOR: Joan Barril.
Il·lustració de la coberta: Eric Jardí.
Editorial: Empúries.
Col•lecció: Butxaca.
Lloc i any d’edició: Barcelona, 1999.
Pàgines: 186.
Idioma: Català.

COMPRESIÓ
He tingut una mica de dificultats, com en el vocabulari d’algunes paraules però m’agrada el tamany de la lletra fa que la lectura no sigui pesada.
TEMA: El Guillem és unnoi que té 12 anys, és bon estudiant, és un noi simpàtic, que té el seu grup d'amics amb els que parla a Internet durant la seva absència, es troba en aquesta difícil etapa de la vida anomenada adolescència, que va superant; és un noi raonable, també és obert i que sap fer un favor quan algú ho necessita, com és en aquest cas, Helena. En moments durs, sap treure el millor de si mateix i mostrar al'exterior, el valor que té al seu interior.

RESUM DE L’ARGUMENT
Guillem és un noi de 12 anys que viu amb la seva mare i amb el nuvi d'aquesta, anomenat Pier. Quan Guillem acaba el curs i comença amb les vacances d'estiu, com a recompensa del seu reeixit treball, la seva mare li compra una targeta mòdem per al telèfon mòbil, amb la qual pot connectar-se a Internet i parlar amb els seus amicsal xat.
Pier durant l'estiu ha d'anar repartint pianos a la seva gavarra, i Guillem i la seva mare l'acompanyen.
Al començament del viatge, Guillem s'avorreix i se sent una mica sol, ja que no pot fer massa coses, llevat parlar a les nits amb els seus amics gràcies al regal de la seva mare.
Un dia han de lliurar un dels comandes a Maastricht, jugant Guillem amb la seva mare a un joc que solenpracticar, troben a un petit gos sense amo, que es converteix en el afable i lleial amic de Guillem, i aquest li bateja amb el nom de Spy.
Una dia, la mare de Guillem s'adona que els iogurts de gerds i les galetes integrals desapareixen amb gran rapidesa, però, no li dóna massa importància, però Guillem, descobreix què és el que succeeix, una nit, de matinada, quan la seva mare i Pier estavendormint, ell s'aixeca i va a la cuina, ja que es poden escoltar uns sorolls estranys, Guillem descobreix a una noia d'uns quinze anys, que estava menjant un dels iogurts de gerds que la mare de Guillem tirava a faltar.
La noia li diu que es diu Helena i que es trobava de polissó en la gavarra des de feia algun temps. Ella li demana que no la descobreixi i li explica que anava a la recerca dels seusavis, els seus pares eren firaires d'un circ anomenat "El Gran Circ Gorodis", però que van morir i ella va ser adoptada, però que es va escapar per trobar-se amb els seus avis i per tornar a saber alguna cosa del circ perdut.
Guillem accedeix a ajudar-la en la seva recerca i li dóna la seva paraula de que no serà delatada.
Moltes nits, mentre la mare de Guillem i Pier surten a sopar o passejarfora, Guillem surt amb Helena, la qual es converteix en la gran amiga de Guillem, i amb la qual comparteix moltes anècdotes.
Ningú coneix l'existència d'Helena a la gavarra, llevat Guillem i Spy, però una nit fosca, la mare d'Andreu cau a l'aigua, ni Guillem ni Pier són capaços de albirar, i temen seriosament perdre-la, però Helena es descobreix i salta a l'aigua en el seu rescat.
Ara que saben dela seva existència, tots ajuden a Helena, a Bucarest, troben al Sr Ion, antic amic del circ que li diu que el seu avi havia mort feia dos anys i que ell estava vivint amb la seva àvia, amb la qual, Helena , aconsegueix retrobar-se.

PERSONATGES
Guillem: és un noi que té 12 anys, és bon estudiant, és simpàtic, és raonable. En moments durs, sap treure el millor de si mateix i mostrar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tots els ports es diuen helena
  • Tots Els Detectius Es Diuen Flanagan
  • tots els detectius es diuen flanagan
  • Control Lectura Tots Els Detectius Es Diuen Flanagan
  • els Ports
  • Quan Els Infants Diuen Prou!
  • tots
  • Quan Els Infants Diuen Prou!

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS