Tots Som Pols D'Estrelles

Páginas: 6 (1306 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
Tots som pols d’estrelles


Carl sogan va dir la famosa frase de que tots som pols d'estrelles perque després del Big bang, creador de l'univers, una supernova d'una estrella va xocar amb una nevulosa i això va provocar la creació del sistema solar, aquesta nevulosa contenia tots els materials pesats que van fer possibles al seu voltant, els planetes. El ferro de la nostra sang, l'oxigen querespirem, el carboni que fa possible una cadena d'ADN, provenen d'elles i per aixó Carl va dir encertadament que tots som pols d'estrelles.

Carl sogan dijo la famosa frase de que todos somos polvo de estrellas porque después del Big bang, creador del universo, una supernova de una estrella chocó con una nevulosa y esto provocó la creación del sistema solar, esta nevulosa contenía todos losmateriales pesados ​​que hicieron posibles a su alrededor, los planetas. El hierro de nuestra sangre, el oxígeno que respiramos, el carbono que hace posible una cadena de ADN, provienen de ellas y por eso Carl dijo acertadamente que todos somos polvo de estrellas.

Carl Sogan said the famous sentencebo that everybody are stars' dust becouse after Big Bang, creator of universe, a star's "supernova"crashed with a "nebulosa" and that provocated the creation of solar sistem, this "nevuolsa" contens all of heavy materials that made possibly around its, the planets. The blood's iron, the oxygen that we breathe, the carbon that makes possibly a DNA strand, These elements come from these stars, for that Carl said correctly taht everybody are stars' dust.



Big Bang i les seves etapesL'univers tal com el coneixem avui no s'assembla en res al que va sorgir en els primers instants del big bang. Te una edat aproximada d'uns 13.700 milions d'anys.
Tot l'univers comença després del big bang que es la teoria que demostra l'origen del univers, després d'aquest fet van haver una serie d'etapes;

1. L'etapa d'inflació: El big bang. L'univers super-comprimit es va expandir i va créixer aenorme velocitat. La temperatura es d'uns 10 a la 27 graus.
2. Formació de la matèria: Aquest univers que s'inflava estava format per partícules subatòmiques (com ara electrons o quarks, partícules elementals components del protó i el neutró) banyades en quantitats immenses d'energia: fotons. Al cap de tres minuts, quan es va refredar aquesta sopa de partícules subatòmiques fins a mil milions degraus, es van formar neutrons i protons. Les condicions de l'univers primitiu s'estudien també els acceleradors de partícules, en que protons, electrons, etc., s'acceleren fins a aconseguir velocitats properes a la velocitat de la llum.
3. Els primers atoms: Uns trescentsmil anys després del big bang, es van formar àtoms d'hidrogen i heli, en un tant per cent molt semblant al percentatge queobservem actualment.





4 L'incendi de l'univers: Quan es van acoblar quarks, protons, neutrons i electrons per formar els àtoms, el nombre de partícules carregades lliures van mimbar en picat, la llum va poguer viatjar lliurement per l'espai. Va ser llavorç quan va néixer la radiació cromsomica de fons i l'univers es va fer transparent.
5. La formació d'estels i galaxies: uns 400 milionsd'anys desprès del big bang, zones de l'espai lleugerament mes denses es van convertir en centres d'atracció gravitacional.
Al voltant si va agrupar matèria i es van formar nevuloses, planetes i estels. Poc temps desprès van néixer les primeres galaxies.
6. L'energia fosca: però al cap de noumil milions d'anys, les galaxies començen a viatjar a velocitats cada vegada mes grans. Quina força lesaccelera? Es pensa que la causa es una energia fosca de naturalesa desconeguda, però que actua contra la atracció gravitacional. Avuí dia, aquest es el misteri mes gran de l'univers.

Isaac Newton va descriure la llei de gravitació universal i va establir les bases de la mecànica clàssica mitjançant les lleis que porten el seu nom, mes tard Einstein va reformular la llei de la gravitació universal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tots Som Ppopps
  • tots
  • tots
  • Responsabilitat pols
  • Pols 7
  • Tots treballem
  • Somos estado
  • Some

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS