Tots Som Ppopps

Páginas: 17 (4075 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
Martí Claret i Solé
Goya-Napoleó-Beethoven
Goya-Napoleó-Beethoven



1
Goya-Napoleó-Beethoven

Martí Claret i Solé
Ciéncies Socials i história
Professora: Elena Bové i Martí
Dia vint de gener del dos-mil dotze.
Quart d’ ESO B

2
Índex

Portada ………………………………………………………. 1
Reportada………………………………………………….... 2
Índex ………………………………………………………….. 3
Introducció ………………………………………………….. 4
Biografies ………………………………………………... 5-11
Napoleó ………………………………………………….. 5
Goya …………………………………………………... 6-7
Beethoven …………………………………………… 8-11
Els afusellaments de la Moncloa ………………………. 12
La tercera simfonía ……………………………………….. 13
Opinió personal …………………………………………… 14
Bibliografía ………………………………………………… 15
Pagina fi deltreball ………………………………………. 16

3
Introducció

El treball consistirà en un recull de biografies de Napoleó, Goya i Beethoven a fi de trovar una relació en les seves creences encara que en alguns moments no siguin els mateixos en tots tres.

4
Biografia
Napoleó
Napoleone Bonaparte que va néixer a Ajaccio, Còrsega el 15 d'agost de 1769 iva morir a l’illa Santa Helena l’any 1821 fou un militar ihome d'estat francès.
Fou general de l'exèrcit durant la Revolució Francesa, alt dirigent de França com a Primer Cònsol de la Primera República Francesa (de l’11 de novembre de 1799 al 18 de maig de 1804), i Emperador dels Francesos, amb el nom de Napoleó I del Primer Imperi Francès, ( de 18 de maig de 1804 al 6 d'abril de 1814), i posteriorment i de forma breu des del 20 de març al 22 de juny de1815. Va ser també Rei d'Itàlia, Mediador de la Confederació Suïssa i Protector de la Confederació del Rin. Apart de ser Emperador dels Francesos va ser coprincep d'Andorra.
Va començar a destacar arran de la Revolució Francesa, on va comandar diverses i exitoses campanyes contra la Primera Coalició i la Segona Coalició. En els anys de canvi de segle (del segle XVIII al XIX), en només unadècada, els exèrcits francesos sota el seu comandament van lluitar contra gairebé totes les potències europees del moment, guanyant el control de la majoria del territori de l'Europa continental per conquesta o aliança. Va nomenar monarques o importants figures de govern a membres de la seva família i amics.
La desastrosa invasió de Rússia l'any 1812 va marcar el punt d'inflexió. Després d'aquestadesfeta i de la derrota a la Batalla de Leipzig, a l'octubre de 1813, la Sisena Coalició va envair França, forçant a Napoleó a abdicar a l'abril de 1814. Es va exiliar a l'illa d'Elba. Poc temps després, va retornar al poder en un episodi conegut com els Cent dies, però va tornar a ser derrotat -definitivament- a la Batalla de Waterloo, el 18 de juny de 1815. Va passar els sis anys del final de la sevavida a l'illa de Santa Elena, a l'oceà Atlàntic sud, sota supervisió britànica.
Napoleó va desenvolupar poques innovacions en el terreny militar, però va destacar per fer servir les millors i més variades tàctiques. Aquest fet unit a la reforma i modernització de l'exèrcit francès, el va dur a les aclaparadores victòries inicials. Les seves campanyes encara són estudiades a les acadèmiesmilitars de tot el món, i és recordat com un dels més grans comandants de la història. Més enllà d'aquest fet, Napoleó és també recordat per l'establiment del Codi Napoleònic, encara present en l'esperit (burocràcia, etc) de l'estat francès modern.

5

Goya
Goya i Lucientes, Francisco de
Nacionalitat: Espanya
 Fuendetodos 1746 - Bordeus 1828
Francisco de Goya i Lucientes era un pintor espanyolque va néixer a Fuentefetodos, prop de Saragossa, el 1746 i va morir Bordeus l’any 1828.
Els seus pares formaven part de la classe mitjana baixa de l'època, la família tenia casa i terres a Fuendetodos de manera que el pintor va néixer en aquest lloc, però aviat es van traslladar a Saragossa. A la capital aragonesa va rebre Goya seus primers ensenyaments, va ser a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tots Som Pols D'Estrelles
  • tots
  • tots
  • Tots treballem
  • Somos estado
  • Some
  • Quienes somos
  • Some

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS