TR2

Páginas: 29 (7162 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2015
INTRODUCCIÓ
“Disseny d’un Longboard amb propulsió d’un motor elèctric” és el títol que he escollit per al meu Treball de Recerca.
He triat aquest tema de treball molt guiat pels meus interessos personals. Sempre he estat un amant dels esports de risc, i més concretament dels no motoritzats, és a dir: els esports d’inèrcia. Sóc practicant de tres d’ells en aquest ordre de prioritat: el Longboard,el Esquí i el descens de BTT. Tots tres formen comunitats socials força familiaritzades.
Sóc un apassionat del món del longboard principalment, gràcies al qual faig viatges i competicions.
A més de l’ interès i els coneixements que tinc sobre l’esport, tinc interès per la física, de manera que: per què no ajuntar els dos camps per aprendre’n més dels dos? Vaig decidir doncs, esbrinar tot el quehi ha més enllà de les habilitats dels esportistes en practicar les seves passions.
Com es pot deduir, el treball tracta sobre com es pot arribar a dissenyar un longboard propulsat per un motor elèctric passant per el món de la física aplicada al longboard.
He tingut en compte tots els factors físics que es poden trobar en totes les situacions durant el patinatge però, hi ha certescaracterístiques puntuals sobre les quals no s’ha pogut profunditzar totalment degut a la complexitat de la seva justificació, situada a nivells acadèmics superiors.
  
Poc a poc aprofundeixo en els aspectes del projecte que m’he proposat. Tant en la part pràctica com en la teòrica.

1.-DEFINICIÓ I CARACTERÍSTIQUES DEL LONGBOARD.
El Longboard és un esport d’inèrcia molt poc conegut avui en dia però la sevapràctica va augmentant exponencialment. Tot i això està prohibit a molts llocs, entre altres a Barcelona, on hi ha molts practicants, igual que a Madrid; ambdós són les ciutats de la península on més es practica aquest esport. En canvi als Estats Units, és tot un negoci i una moda.
És un esport molt semblant al famós Skate; de fet tenen el mateix origen. Aquesta forma de patinar es va veure per primercop quan un jove surfista californià, en un avorrit dia sense onades, va agafar un tros d'una taula de surf trencada i li va posar rodes.
A partir d'aquí, l'esport va anar desenvolupant-se, i fins fa uns vint anys encara no es distingia del Skate. De fet, segueix sent pràcticament el mateix, són simplement modalitats diferents del “monopatí” en general. El que més els distancia però són els seuspracticants: els del Skate formen una comunitat força relacionada al Punk, molt urbana, mentre que els del Longboard solen relacionar-se més amb la “bohèmia” surfera, formen sovint grups més familiaritzats.
L'essència del Longboard resideix en els eixos, que aporten una sensació de flotar juntament amb la fluïdesa al del rodar de les rodes. Tot i així, en modalitats com el eslàlom i el Tech-Slides'utilitzen eixos de geometria tradicional. Per a que una taula giri simplement s'ha de recolzar tot el pes corporal en un costat de taula per a que aquesta s'inclini i els eixos girin.
Una altre terme molt important en el longboard, el més distintiu, és el derrapatge. És la tècnica més senzilla i potser la més eficaç de frenar. És molt important per Downhill, la modalitat més perillosa d'aquestesport, en la qual s'ha de poder frenar a qualsevol velocitat i en qualsevol circumstància. Per poder aplicar aquesta tècnica calen uns guants especials amb plaques sòlides a la palma (generalment de polietilè) que es posen al terra per lliscar.

1.1.-PERCEPCIÓ DEL LONGBOARD EN LA SOCIETAT
El longboard des de sempre ha causat molta polèmica ja que és un esport de risc que es practica en medisurbans i en ports de muntanya. Com que no hi ha llocs habilitats per la pràctica d’aquest, es sol patinar en carreteres amb poc trànsit però tot i així solen haver-hi queixes freqüentment.
Per poder veure el impacte que genera en la societat, he realitzat una enquesta on es pregunta a gent de totes les edats diferents qüestions sobre aquest esport.
Aquesta enquesta ha sigut contestada per 30...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TR2
  • Que es DRM/ePub/TR2-TR3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS