trabajo bailes

Páginas: 15 (3547 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015
http://es.wikipedia.org/wiki/Historia_de_la_danza#Mitolog.C3.ADa
https://es.answers.yahoo.com/question/index?qid=20101213103256AABMucr
http://ca.wikipedia.org/wiki/Ball
http://html.rincondelvago.com/baile-de-salon.html
http://www.bailafacil.es/prin_salon.htm
http://www.losbailesdesalon.com/social/bolero.html


Història
A la França del segle XIV es diferenciaven dos tipus de danses: la dansateatral que tenia la finalitat de divertir al nobles de la cort amb divertides representacions dramàtiques i la dansa en societat o de saló, de quina deriven els actuals balls de saló. No fou, però fins al segle XVII quan Charles Louis Beauchamp, director de la Reial Acadèmia de la Dansa de França el 1661 i Superintendent de la Reial Acadèmia de la Música el 1669 a l'època de Lluís XIV de França, vadictar oficialment i per primera vegada algunes normes per oficialitzar la dansa en societat o de saló, concretament certes posicions bàsiques dels peus.

Al segle XIX, els balls en societat basaven la seva estructura de dansa en cinc posicions, però al segle XX anirien sorgint altres sons com el "ragtime", d'origen afroamericà, i amb aquests, altres tipus de balls com el grizzly, el bear, elturkeytrot, el shimmy, el black botton o el xarleston que no tenien res a veure amb la normativa existent per als balls en societat. Per això, entre el 1920 i el 1930, un grup de professionals anglesos varen crear una nova normativa pels balls en societat als que denominarien "Balls Moderns" (cal no confondre-ho amb la dansa moderna) o estàndards on trobaríem el vals anglès, el vals vienès, el foxtrot,el quickstep i el tango.

El reglament dels balls llatins, que també formen part dels balls de saló, no es donà fins a la dècada dels anys 30 al segle XX, quan un ritme afrocubà traspassà les seves fronteres d'origen amb el nom de rumba (cal no confondre-la amb la rumba catalana). Fou gràcies a la passió per la música i el ball llatí que despertà en la gent la rumba que, entre el 1940 i el 1950,la samba, el jive, el txa-txa-txa i el pasdoble van passar a conformar la modalitat llatina dels ja coneguts balls de saló.

Les competicions de balls de saló han donat lloc a actituds més histriòniques, acrobàcies i altres figures, a més del fet que els balls estiguin prèviament coreografiats, encara que no es conegui la música que sonarà al concurs, a la qual llavors els ballarins s'hand'adaptar una mica. No molt, perquè el ritme sempre és el mateix en totes les cançons d'un mateix ball de saló.






QUE ÉS EL BALL
Un ball és una ordenació de moviments (coreografia) formant un tot determinat per a ésser ballat. Exemple de ball són el vals, tango, i la sardana.[1] Un ball també es pot fer per a fer equip abans d'una activitat, per a una celebració, com a part d'un ritual social,religiós o d'una altra mena, com a joc, etc. Alguns balls i ballets antics són els precursors de la dansa clàssica i, a través d'ella, d'altres estils de dansa.
ORIGEN
La danza tiene antiguos orígenes desde el Paleolítico, digase edad de piedra, el baile comenzó como danzas rituales por imitación de animales y de la Naturaleza, los bailes se llevaban acabo especialmente en observación de las aves, tambiénjunto a esta poco antes se invento la música con instrumentos de madera, piedra o hueso, en algunos casos con cañas, el baile es algo muy arcaico que se dio con las culturas de origen de la humanidad, además después comenzaron los bailes con finalidad de ritual de paso entre la infancia y la edad adulta para la conquista entre hombres y mujeres, comenzaron entonces volverse las danzasfolclóricas, normalmente se imitaban las danzas de cortejo en las aves, adornando sus cuerpos con pinturas adornos animales y plumas, algunos bailables se daban con brincos altos, algunos bailes folclóricos de origen son el kaaro de los watchandism o la timorodia de polinesia, la danza pava de perú, la tangara de los guaraníes, la pala pala quechua, podemos hallar miles de pinturas rupestres escenificando...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo de investigacion- Motivacion de los jovenes a aprender bailes tropicales
  • trabajo de musica
  • bailes
  • BAILES
  • BAILE
  • Bailes
  • Baile
  • ¿Bailamos?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS