Trabajo de búsqueda

Páginas: 11 (2725 palabras) Publicado: 4 de junio de 2014
CONTEXT ECONÒMIC 
Espanya sempre ha estat un estat depenent de la resta de països en àmbit comercial, ja que mai no ha disposat de suficients recursos per invertir i per emprar una tecnologia adecuada. De tal manera que econòmicament, també estava supeditada a la resta em àmbit de creixement i decisions d’empreses estrangeres i implicava la compra de patents i la importació de maquinària. Enespecial, entre els anys 40 i 60, moment en que hi havia un gran conflicte bèl·lic (internacional) on estaven implicades les principals potències del moment. Espanya es va quedar fora, ja que acabava de sortir d’una guerra civil (1936-1939), es per això que la seva escassa economia no li permetia participar en tal conflicte: la Segona Guerra Mundial (1939 – 1940).  
Espanya, fins a gairebé els anys50 estava pràcticament arruïnada a causa dels quasi tres anys de durada de la guerra civil (1936-1939). L’elevat cost que va comportar el conflicte va obligar a fer diversos canvis en la seva economia per tal de reflotar-la. Això obligà a Espanya, entre altres coses, a exportar els seus productes a l’estranger. Mentre que el fet d’importar li ocasionava grans dificultats a causa de que cap paísvolia comercialitzar amb aquesta ( bàsicament comercialitzava amb Argentina, país que li proporcionava carn). El motiu principal pel qual els països es negaven a comercialitzar ve donat a que  a principis de la Segona Guerra Mundial es va posicionar a favor de les potències de l’Eix, les quals van perdre. La qual cosa implicà, un retorn a l’economia agrària.
El gràfic de barres següent es comprènentre els anys 1900 i 1970. Mostra l’evolució del nombre de persones (expressat en tant per cent) al llarg d’aquests anys que ocupaven el sector primari.

EVOLUCIÓ DE LA POBLACIÓ OCUPADA EN EL SECTOR PRIMARI
L’any 1900 destaca per ser l’any màxim en població ocupada en aquest sector: 63,6%. Deu anys més tard, varia lleugerament, ja que només es redueix un 0,6% de treballadors. Entre el 1930 iel 1940 ( anys entre els quals es produeix la Guerra Civil Espanyola) robem un 45,5 % i un 50,5% respectivament. Així doncs, en una dècada, el nombre de treballadors al sector primari han incrementat un 5%. Si comparem la diferencia de treballadors ocupats del 1920 fins al 1930 ( abans de l’ esclat de la Guerra Civil Espanyola) obtenim que hi ha una variació d’un 11,8% menys de treballadors enaquest sector. Tot i així, entre els anys 1920,1930 i 1940 s’ha produït una pèrdua del 6,8% de població ocupada en el sector primari. Al 1950 hi ha un 47,6% treballadors , un 2,1% més que al 1930 i un 2,9% menys que al 1940. La qual cosa implica una pèrdua (menor) novament del 0,8% de població treballadora. No obstant, les xifres expressades en tant per cent són bastant elevades i gairebé assoleixenel 50% de població. Això indica que quasi bé la meitat de la població treballadora ocupava aquest sector. 
 
 
 
IMPORTACIONS DELS PRODUCTES AGRARIS I ALIMENTARIS SOBRE EL COMERÇ TOTAL EXTERIOR D’ ESPANYA 

Font: http://estructuraehistoria.unizar.es/personal/vpinilla/documents/AyS.pdf ( base en les estadístiques de comerç exterior d’Espanya) 
 
 
En el següent gràfic, podrem observar lanotable diferència entre les exportacions i les importacions que es produeixen des de 1891 fins al 1935. Les barres vermelles ens mostren les importacions, contràriament, les blaves representen les exportacions espanyoles (expressades ambdós en tant per cent).  
Tal i com s’exposa, podem apreciar que, tot i que encara faltaven deu anys per l’esclat de la Segona Guerra Mundial, Espanya ja patiadificultats a l’ hora d’importar amb la resta de països. 
A causa de la destrucció d’edificis, obres públiques i habitatges particulars (causat també com a conseqüència de  la guerra civil), es va produir un dèficit d’equipaments. 
 
 L’economia, per tant, es va col·lapsar i això va comportar una reducció de la població treballadora (d’aproximadament 500.000 persones) que implicarà grans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BUSQUEDA DE TRABAJO EN LIMA
  • En Busqueda De Unbuen Equipo De Trabajo
  • Trabajo de tecnicas de uso y busqueda de la informacion
  • Busqueda de trabajo
  • Busqueda De Trabajos
  • Busqueda de Trabajos
  • Busqueda de trabajo
  • Busqueda de trabajos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS