trabajo de clavegueram

Páginas: 42 (10300 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014



Són més eficaços els medicaments genèrics que els medicaments amb marca?













Treball de recerca
4t ESO

Índex
Pàg.
1. Per què hem triat aquest tema?
3
2. Què es un medicament genèric?
4-8
3. Polèmiques sobre els medicaments genèrics
9-12
4. Medicaments genèrics arreu del món
13-14
5. Primera enquesta a farmàcia
15-17
6.Segona enquesta, diferents farmàcies
18-24
7. Patents
25-26
8. Enquestes i resultats globals Espanya
27-31
9. Enquesta a persones
32-45
10. Diari de noticies
46-69
11. Conclusions finals
70-71
12. Bibliografia
72












1. Per què hem triat aquest tema?
Per fer aquest treball de recerca, estàvem buscant un bon tema relacionat amb els nostres pròxims estudis,per tant, algun tema basat en la ciència o en la tecnologia.
Finalment, hem escollit el tema dels medicaments genèrics i no genèrics, ja que és un tema força extens on podem trobar molta informació. Volíem que fos un tema que ens agrades i aquest ens cridava bastant la atenció, així que el vam escollir.
Aquest tema també ens sembla bastant interessant, ja que tothom ha comprat alguna vegadamedicaments genèrics que no siguin de marca comercial i tenim interès en esbrinar quins són els avantatges o inconvenients de cada tipus de medicament.
A més, el ofici de la mare del Ismael ens pot ajudar a veure el tema des de una altre perspectiva, i facilitar-nos la opinió que té una persona que treballa dins del món de la medicina.














2. Què és un genèric?
Un medicamentgenèric és aquell medicament venut amb la denominació del principi actiu que incorpora, de forma que és bio equivalent, és a dir idèntic en composició i forma farmacèutica i amb la mateixa biodisponibilitat que el medicament amb marca comercial.
Els medicaments genèrics es poden reconèixer perquè a l'envàs del medicament en lloc d'un nom comercial, figura el nom del principi actiu segons laDenominació Comú Internacional (DCI), seguida del nom del laboratori fabricant. Al nostre país, els medicaments genèrics s'identifiquen també amb les sigles EFG (especialitat farmacèutica genèrica).-
Un medicament genèric pot ser elaborat un cop han vençut els drets de la patent del medicament de marca comercial sempre que reuneixi totes les condicions de qualitat i bio equivalència. Un medicamentgenèric també ha d'oferir la mateixa seguretat que qualsevol altra especialitat farmacèutica. Tots els fàrmacs aprovats per una autoritat sanitària responsable dels medicaments, han de passar pels mateixos controls de qualitat, seguretat i eficàcia.
El principal avantatge d'un medicament genèric front a un medicament de marca comercial és el seu menor cost, ja que el genèric no requereix inversióen recerca i desenvolupament i promoció. Els medicaments genèrics tenen idèntica eficàcia terapèutica i compleixen amb els mateixos registres sanitaris que els medicaments equivalents de marca comercial.









2.1 Informació general dels medicaments genèrics
2.1.1. Com es reconeix un medicament genèric?
Els medicaments genèrics es reconeixen per tenir en el seu envàs la denominacióoficial espanyola (DOE) o, si no, per la denominació comuna internacional (DCI), seguida del nom o marca del titular o fabricant i les sigles EFG (Especialitat Farmacèutica Genèrica) .
La presència de les sigles EFG al cartonatge, esdevé un aspecte decisiu per poder identificar un genèric

2.1.2. Quina importància tenen les sigles EFG?
La inclusió de les sigles EFG en la identificació delmedicament garanteix que el medicament ha estat aprovat per les autoritats sanitàries per reunir les condicions de qualitat, seguretat i eficàcia exigides.
Si una especialitat farmacèutica es denomina amb el nom del principi actiu i el del fabricant, però no porta les sigles EFG, no és un genèric a efectes legals.












2.1.3. Què és una D.O.E. i D.C.I.?
La DCI o denominació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajos trabajosos
  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS