Trabajo De Nieve

Páginas: 8 (1957 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
TREBALL ACTIVITATS DE NEU 2013.

Estació d’Esquí La Molina

o Presentació: La Molina és una àmplia i acollidora estació d'esquí, situada a la comarca de la Cerdanya. És el centre hivernal amb més tradició per als aficionats catalans, amb més de mig segle d'història. El domini esquiable compta amb 53 pistes, amb diferents nivells de dificultat.
És Poden practicar diferents Activitats enaquest InDret com: Snowboard, esquí alpí, telemark, freestyle a qualsevol de les seves disciplines, circuit per trineus tirats per gossos, circuit de raquetes, circuit de quads, pista de trineus.

o Història de la Molina : Principi del segle XX naixia també l'esquí com a activitat lúdica i esportiva. La Molina ha estat una de les grans protagonistes d'aquests cent anys i com a estació d’esquídegana de l’Estat, ha apostat al llarg dels darrers cent anys per la renovació, per continuar estant al capdavant de l'esquí i per donar a l'esquiador nous i remodelats serveis,

La primera notícia que es té d'esquiadors en aquests paratges és de l'any 1908 .Els primers esquiadors practicaven el telemarc i l’Stemmbogen. Els homes anaven vestits com esquimals, mentrque que les dones de la èpocaportaben faldilles. La Molina no es va convertir en un lloc concorregut pels amants de l'esquí fins al'hivern de 1923-1924, quan la seva pràctica es va popularitzar, gràcies a l’arribada del primer tren l’any 1922.
D'aquell any data la descoberta de les pistes de Fontcanaleta: "unes extensions suaus, sense arbres i plenes de neu", segons van descriure els pioners que es van aventurar a allunyar-sedels voltants de l'estació de tren i travessar el bosc de la Perdiu .
També La Molina deu part de la seva història al xalet del CEC que es va inaugurar el desembre de l'any 1925, i es convertia així en el primer allotjament de l'estació..

Els primers remuntadors van apareixer el 28 de febrer de 1943, tal com uns anys més tard va ser pionera de la instalació de telecadires en la temporada1946-1947, del telecadira del Turó de la Perdiu.
La molina es va expandir al 1954, on va arribar el telecadires de dues places del Puig d'Alp a 2800 metres d'altitud. Aquesta línea es va prolongar fins al capdamunt de Tosa d'Alp amb un telesquí. En aquest cim es va construir el cim de les Àguiles.

A finals de la dècada dels cinquanta, La Molina ja estava equipada amb deu teleesquís i dostelecadires, fruit de la implantació de dues grans empreses que havien equipat diferents àrees de La Molina.La Molina es va convertir en un referent per al món de l'esquí a tot el país, ja que disposava d'algunes de les instal•lacions més modernes de (1955-1970),
o Comarca i Ubicació: La Cerdanya comarca natural de Catalunya situada als ,Pirineus Catalans amb la capçalera del riu .Segre Estàcaracteritzada per ser una comarca muntanyenca amb una plana elevada única als Pirineus.

o Com arribar i amb quins mitjans de transport: Per arribar en cotxe, podem utilitzar el GPS. Cordenades són :: 42º20'03.90\''N · 1º56'04.59''E. Facil accesibilitat.
En tren i bus. Podem trobar repectivamen tota informació a : www.rodaliesdecatalunya.cat i www.sagales.com
o Coordenades UTM :

o De quinesinstal·lacions disposa:

Informació:- Cota mínima- Cota máxima- km alpins- km fondo- km esquiables | 1700250060565 |
Pistes d'eesquí:VerdesAzulesRojasNegras- De fondo | 13161773 |
Remontadors:- Telesquís- Telecadires.-Telecabines.- Cintes | 4813 |
Neu artificial:- Canyons- Superficie | 44027 km² |



La molina disposa també: Un bar , una clínica medica,una guarderia per deixar els nens petits, diverses zones temàtiques també per grans o petits i servei de lloguer d'esquís, etc.

Activitats que s'hi poden fer a la Molina:

-Audi Winter Driving Experience
-Excursions amb màquines trepitjaneus
-Motos de neu
- Parc ARVA
-Parc d'aventura als arbres
-Passeig en Telecabina
-Raquetes de neu
-Segway -
-Snow Parks
-Trineus
-Tubbing...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El perjurio de la nieve adolfo bio... trabajo practico y biografia
  • trabajo bibliográfico sierra de las nieves
  • la nieve
  • nieve
  • nieve
  • Nieves
  • La nieve
  • LA NIEVE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS