trabajo de reserca

Páginas: 32 (7954 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2013
LES NOSTRES CULTURES:
LA CULTURA COLOMBIANA

Índex: Pag.
Introducció...................................................................................2
Dialectes.......................................................................................4
Gastronomia................................................................................9Oci................................................................................................20
Art................................................................................................22
Religiositat..................................................................................26

















INTRODUCCIÓ

ORGANITZACIÓ POLÍTICA I TERRITORIAL DE COLÒMBIA:La cultura colombiana està distribuïda en 5 regions i a la vegada cada regió està constituïda per diferents zones i ciutats, per tant cada regió té el seu respectiu dialecte, gastronomia, oci, art i per tant practica la seva respectiva religiositat, de vegades igual o diferent a una altra regió però això depèn de diversos factors que els vaig explicar a continuació:

1. REGIÓ ANDINA: hi ha tambégrups indígenes com els “Guámbianos” i els “Nasa” (Páez), que no estan inclosos en la classificació dels dialectes, sinó que són la llengua autòctona de la regió, abans de la conquesta, i en aquests moments encara hi han alguns grups que conserven intacta la seva cultura.

-Alt magdalena
-Serralada occidental
-Eje cafetero

2. REGIÓ CARIBE: La regió Caribe té 142.000 quilòmetres quadrats,és seient d'importants pobles indígenes. Allí està la península de la guajira, una regió semidesèrtica en la qual viu el poble wayuu, el més nombrós dels pobles indígenes del país. Ho comparteix amb els pobles de koqui, Arhuaco i wiwa (malayo), coneguts per la seva feina, religiositat i amor per la terra.

-Zona oriental

-Zona occidental

3. REGIÓ PACIFICA: Colòmbia, és també la terraprincipal de la cultura afrocolombiana i de nombroses tribus indoamericanes que van ser denominats "chocoes" pels espanyols al moment de la conquesta, encara que el terme inclou famílies lingüístiques de diferent origen. El litoral posa a Colòmbia d'enfront de l'Oceà més gran del món i amb això un camp de trobada internacional vital per al seu desenvolupament.
-Zona suroccidental.
-Zonacentro i nord
4. REGIÓ AMAZONICA: En els departaments del Vaupés i Guainía, gran part del departament de l'Amazones, la parteix sud del departament del Guaviare i la parteix sud del departament del Caquetá, els grups indígenes conserven un alt grau d'autonomia econòmica i cultural, presentant-se grans àrees de resguards i gran densitat d'assentaments indígenes. Es caracteritzen en el seu conjuntper mantenir les seves formes tradicionals de subsistència, basades sobre l'horticultura, la pesca, la caça i la recol·lecció de productes del bosc.

-Caquetá y putumayo

-Guaviare, Vaupés y amazonas

REGIÓ DE LA ORINOQUIA: La població ameríndia de la baixa plana està reduïda a petits nuclis pertanyents als pobles Hitnu (Macawan), Betoye, Wamone (Cuiba), Sikuna (Guahibo) i Sáliba. En elscontraforts de la serralada Oriental, en un territori viuen els Uwa que s'han oposat a l'exploració i explotació del seu territori ancestral, cridats per ells “Kera Chikara”

Al sud del riu Meta domina la “alta plana”. Els indígenes d'aquestes sabanes Sikuani i Piapoco principalment, transhumants en certes èpoques de l'any, caçadors i recol·lectors, van aconseguir que es reconeguessin molts delsseus drets territorials havent de sedentaritzar-se per poder enfrontar l'avanç de la colonització ramadera.

-Casanare y Arauca

-Meta, vichada y Guaviare











DIALECTES

L’ idioma espanyol o castellà és la llengua oficial de Colòmbia, el de major nombre de parlants 99.2% de la població.
El 98.1% és major de parlants natius.
L'espanyol és cooficial als territoris de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resercas
  • Traball de Reserca
  • Resercas Internacionles
  • Treball De Reserca
  • Reserca Nacunan
  • Projecte de Reserca
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS