Trabajo Final Carrera

Páginas: 8 (1895 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
MARC TEÒRIC

Crida bastant l’atenció el fet de que quan la medicina científica, basada el més possible en l’evidència, ha arribat al seu punt màxim d’eficàcia de la seva història, s’estigui produint a la vegada un auge de les anomenades teràpies alternatives o medicina tradicional.
Per la OMS ( Organització Mundial de la Salut) la medicina tradicional és definida com el conjunt depràctiques, mètodes, coneixements i creences en matèria de la salut que utilitzen a fi medicinal les plantes, parts d’animals o minerals, teràpies espirituals i tècniques i exercicis aplicats per tractar, diagnosticar, i prevenir les malalties o preservar la salut. (1)
La NCCAM ( Centre Nacional de Medicina Complementària i Alternativa) fa una distinció entre els diferents tipus demedicina:
- La medicina complementària s'utilitza conjuntament amb la medicina convencional. Un exemple de teràpia complementària és l'ús d' aromateràpia per ajudar a mitigar la manca de comoditat del pacient després de la cirurgia.
- La medicina alternativa s'utilitza en lloc de la medicina convencional. Un exemple d'una teràpia alternativa és l'ús d'una dieta especial per altractament del càncer en lloc de la cirurgia, la radiació o la quimioteràpia recomanats per un metge convencional.
- La medicina tradicional abasta una sèrie de teràpies i pràctiques que difereixen molt d'un país a un altre i d'una regió a una altra. Segons la NCCAM, és la medicina segons la pràctica aquelles persones que tenen títols de MD (doctor en medicina) o D.O. (doctor en osteopatia), aixícom els altres professionals de la salut, com el fisioterapeuta, els psicòlegs, terapeutes ocupacionals, paramèdics, podòlegs, logopedes i infermers titulats.
- La medicina integrativa, segons la definició de NCCAM, combina teràpies mèdiques formals i teràpies de la medicina complementària i alternativa per a les quals hi ha dades científiques d'alta qualitat sobre la seva seguretat ieficàcia. (2)




Pricipals tipus de medicina complementària i alternativa
1. Sistemes mèdics alternatius
2. Enfocament sobre la ment i el cos
3. Teràpies biològiques
4. Mètodes de manipulació i basats en el cos
5. Teràpies sobre la base de l'energia


1. Sistemes mèdics alternatius
Els sistemes mèdics alternatius es construeixen al voltant de sistemes complets deteoria i pràctica. Sovint, aquests sistemes han evolucionat de manera separada i abans de l'enfocament mèdic convencional. Exemples de sistemes mèdics alternatius occidentals són l'homeopatia i la naturopatia. Exemples d'altres sistemes no occidentals són la medicina xinesa tradicional i Aiur veda.

2. Enfocament sobre la ment i el cos
La medicina de la ment i el cos utilitza una varietat detècniques dissenyades per tal d'afermar la capacitat de la ment per a afectar la funció i els símptomes corporals. Algunes tècniques que es van considerar medicina complementària i alternativa anteriorment s'han formalitzat (per exemple, grups de suport a pacients i teràpia cognitiva i conductual). Altres tècniques per a la ment i el cos encara es consideren medicina complementària i alternativa,inclosa la meditació, l'oració, la curació mental i les teràpies que fan servir solucions creatives com l'art, la música o la dansa.
 
 

3. Teràpies Biològiques
Les teràpies biològiques en la medicina complementària i alternativa utilitzen substàncies que es troben en la natura, com herbes, aliments i vitamines. Alguns exemples són l'ús dels suplements dietètics, l'ús de productes deherboristeria, i l'ús d'altres teràpies anomenades "naturals", tot i que encara no provades des del punt de vista científic (per exemple, l'ús de cartílag de tauró al tractament del càncer).(4)

Alguns usos dels suplements dietètics s'han incorporat a la medicina convencional. Per exemple, els científics han descobert que l'àcid fòlic evita certs defectes congènits i un règim de vitamines i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Final De Carrera
  • Finales de carrera
  • trabajo final de carrera
  • Trabajo final de carrera
  • Trabajo Final De La Carrera Docente
  • Trabajo Final de Carrera Panificadora
  • Trabajo De La Carrera
  • TRABAJO CARRERA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS