Transtorno obsesivo compulsivo

Páginas: 5 (1171 palabras) Publicado: 28 de junio de 2011
DEFINICIÓ
El trastorn obsessiu-compulsiu (T.O.C.) és una síndrome psiquiàtrica pertanyent als trastorns de la personalitat, dins el grup dels desordres d'ansietat caracteritzat per:
- Obsessions: són idees, pensaments, imatges o impulsos recurrents i persistents que no són experimentats voluntàriament, sinó més aviat com a pensaments que envaeixen la consciència i que són viscuts com arepugnants o sense sentit. El malalt realitza intents per ignorar-los o suprimir-los, de vegades sense aconseguir-ho.
- Compulsions: són conductes repetitives que es realitzen segons determinades regles de forma estereotipada. La conducta no és una fi en si mateixa, sinó que està dissenyada per produir o evitar algun esdeveniment o situació futura, relacionats amb l'obsessió en qüestió, per la qual cosala seva realització redueix l'ansietat provocada per l'última. No obstant això, o bé l'activitat no es troba connectada de forma realista amb el que es pretén impedir o provocar, o bé pot ser clarament excessiva.
- Les obsessions i les compulsions: són una font significativa de malestar per a l'individu o interfereixen en el seu funcionament social.
- El trastorn obsessiu-compulsiuestadísticament és igual de freqüent en homes que en dones.

Una persona amb T.O.C. s'adona que té un problema. Normalment, els seus familiars i amics també s'adonen. Els pacients solen sentir-se culpables de la seva conducta anormal. Altres vegades, en el seu desig d'ajudar-los, poden aparentar que els símptomes no existeixen, justificar-los.
Els símptomes i la importància que implica el T.O.C. podenpresentar-se a qualsevol edat, tenint una major prevalença des de l'adolescència podent produir una important discapacitat: l'OMS ho inclou entre les 20 primeres malalties discapacitants amb una prevalença del 0,8% en els adults i del 0,25% en nens i adolescents, i entre les 5 malalties psiquiàtriques més comunes.

CARACTERÍSTIQUES SEGONS EL DSM-IV
1. Preocupació pels detalls, les normes,l’ordre, l’organització o els horaris, fins el punt de perdre de vista l’objectiu principal de l’activitat.
2. Perfeccionisme que infereix amb la finalització de les tasques.
3. Dedicació excessiva al treball i a la productivitat amb exclusió de les activitats d’oci i les amistats.
4. Excessiva tossudesa, escrupolositat i inflexibitat en temes de moral, ètica o de valors.
5. Incapacitat per triar elsobjectes gastats o inútils, inclús quan no tenen un valor sentimental.
6. És reticent a delegar treball als altres, a menys que aquests se sotmetin exactament a la seva manera de fer les coses.
7. Adopta un estil avar en els pagaments per a ell i per als altres, els diners es consideren com algo que s’ha d’acumular per possibles catàstrofes futures.
8. Mostra rigidesa i obstinació.TIPUS DE T.O.C.
Dins del T.O.C. es poden diferenciar com més comuns:
• Netejadors: Són persones amb obsessions relacionades amb la contaminació a través de determinats objectes o situacions.
• Verificadors: Són persones que inspeccionen de manera excessiva amb el propòsit d'evitar que succeeixi una determinada catàstrofe.
• Repetidors: Són aquells individus executen accions repetidament.
•Ordenadors: Són persones que exigeixen que les coses que els envolten estiguin endreçades amb determinades pautes rígides, incloent distribucions simètriques.
• Acumuladors: Col·leccionen objectes insignificants, dels quals no poden desprendre's.
• Ritualizadors mentals: Acostumen a apel·lar a pensaments o imatges repetitius, anomenats compulsions mentals, amb l'objectiu de contrarestar la sevaansietat provocadora d'idees o imatges, que constitueixen les obsessions.
• Numerals: Busquen sentit als nombres que els envolten; sumant-los, restant-los, canviant-los fins que els dóna un nombre significatiu per a ells.
• Filosofals: Viuen en un procés metafísic del que no poden desprendre's. Incompatibles amb els numerals.
• Obsessius purs: Experimenten pensaments negatius reiterats,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Transtorno Obsesivo Compulsivo
  • Transtorno obsesivo compulsivo
  • Transtorno Obsesivo Compulsivo
  • Transtorno Obsesivo Compulsivo
  • Analisis Transtornos obsesivos compulsivos.
  • Transtorno obsesivo compulsivo
  • Transtorno obsesivo compulsivo
  • Transtorn Obsesivo Compulsivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS