Tratamientos relajantes

Páginas: 5 (1047 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2014
Pensant en un client que busca productes de benestar i salut, busca el significat i escull una manera d'explicar els següents tractaments, incloent els seus beneficis i un lloc a Catalunya on practicar-los:

- Pediluvi:
Es diu pediluvi al bany de peus durant un temps determinat en aigua natural o carregada amb alguns medicaments.

Els pediluvis obren com revulsius i són particularmentbeneficiosos per combatre les congestions cerebrals, les laringitis, bronquitis, cefalgias, etc.
A Catalunya es pot fer al Parador de Vielha
- Piscina de contrast:
Consisteix en què la diferència de temperatures entre les dues piscines de contrast (freda i calenta) , produeixen agradables sensacions alhora que milloren la circulació sanguínia i produeixen la distensió muscular, en tot el cos.A Catalunya es pot fer a l’hotel Fira Congress Barcelona
- Dutxa escocesa:
Procediment d'alternar la dutxa amb aigua de temperatura calenta i freda. L’ aigua calenta dilata els vasos sanguinis, afavorint la transpiració, relaxant els músculs i les articulacions i fent fluir la sang i calor a la dermis, tenint la sensació lleugera de elevació de la temperatura corporal.
Al contrari l'aiguafreda encongeix els vasos sanguinis, reduint possibles inflamacions o congestionamientos superficials. Així mateix produeix major afluència de sang cap als òrgans interiores. La dutxa alternativa d'aigua calenta-freda reactiva la circulació sanguínia i tonifica la pell. També ajuda a recuperar energia i millorar l'estat d'ànim general de les persones.
A Catalunya es pot fer al Balneari de Calella.- Dutxa jet:
Proporciona al pacient un massatge natural. Disposa de control de temperatura i pressió seguint un recorregut ascendent pel seu cos. Indicat per a pell, reumatismes i relax.
Propietats terapèutiques: Tractament descontracturant que afavoreix la circulació sanguínia i el relax amb les propietats terapèutiques de l'aigua sulfurada. Indicat també per a malalties òssies i afeccionsde pell com psoriasi, dermatitis, èczemes, etc.
A Catalunya es pot fer a Bionatura Balneari

- Dutxa Vichy:
La dutxa Vichy es fa passar amb rapidesa dolls d'aigua calenta i freda iniciant sempre amb la calenta .
 Els efectes beneficiosos que pateix l'organisme es divideixen en tres apartats :

 

1- LA REACCIÓ NERVIOSA , és una reaccio de sensibilitat , que varia segons la temperatura del' aigua . Amb l'aigua freda s'excita en el seu més alt grau de sensibilitat perifèrica , especialment els gots superficials , el que fa que el sistema nerviós recobri i augmenti el to , per aquest motiu aquesta reaccio sigui eminentment tènica . L'aigua calenta produeix sobre el sistema nerviós un efecte sedant i lleugerament tonificant .

2 - L' REACCIÓ CIRCULATÒRIA , es concreta en produirsegons la temperatura de l' aigua de la vasoconstriccién o la vasodilatacién . Al contacte amb l'aigua freda dels vasos perifèrics es contreuen , empal · lideix la pell i el corazén redueix els seus batecs augmentant la presién arterial ; passats uns moments la pell s'enrogeix , baixa la presién arterial i el corazén accelera els seus batecs . Amb l'aigua calenta es produeixen els dos mateixosfenomens , primer vasoconstriccién amb hipertensién i més tard vasodilatacién amb hipotensién , aquest últim més accentuat . Ideal per a persones amb sobrepès a causa del massatge constant de les zones afectades .

3- LA REACCIÓ TÈRMICA , amb la aplicacio de l'aigua freda , l'organisme a través de la sang força 1 distribucio de reg sanguini destinat a reduir la pèrdua de calor . Amb l'aigua calenta, la defensa orgànica s'organitza mitjançant una vasodilatacién perifèrica enèrgica i per la transpiracién . I a tot això hem d'afegir els efectes tan beneficiosos del massatge que efectua el terapeuta sobre la musculatura i les articulacions fent d'aquesta dutxa Vichy un tractament 100% saludable .
A Catalunya es pot practicar a l’ Hotel & Spa Villa Olímpica Suites

- Bany turc / Hamman:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relajo
  • El relajo
  • relajado
  • relajantes musculares
  • La Música Relaja
  • RELAJANTES MUSCULARES
  • Aprendiendo a relajarnos
  • masaje relajante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS