Treball CUERPO RECOBRADO

Páginas: 6 (1335 palabras) Publicado: 29 de abril de 2015
Treball CUERPO RECOBRADO:
PART 1:
Pel que fa a la primera part trobo important el fet que Alexander arribés a la conclusió de que la seva “manera de fer” li afectava al funcionament del seu cos, aquesta capacitat que Alexander denomina Ús la trobo molt significativa , sobretot ara que he tingut la oportunitat d’impartir algunes classes de Técnica Alexander.

Ara em fixo més amb la meva “manerade fer” i sóc més conscient de mi mateixa, de la manera en que actuo, camino o parlo. La relació entre el coll i el tronc, que Alexander denomina com a Control Primari, és una relació que al principi no li vaig donar importància però a mida que m’ho anaven explicant més importància li donava, el fet de pensar en allargar el coll i a la mateixa vegada està parlant o fent qualsevol altra acció, ésun fet que a mi al principi em va costar molt ja que intentes deixar-te portar però no es pot controlar.

Un altre concepte important és el procés d’inhibició, es tracta de rebre un estímul i resistir-se a manifestar una reacció, a causa d’això Alexander va fer un experiment volen conscientment l’allargament del coll en lloc d’intentar fer-ho directament, aquest procés el va denominar instrucció.El fet d’haver de pensar una cosa però no fer-la directament era per a mi una sensació estranya perquè notava com si no estigués fen res realment com si el meu cos en realitat no fes res, més endavant em vaig adonar de que el fet de pensar-ho sent conscient feia que d’alguna manera aquell pensament fes algun canvi en el meu cos pel que fa a l’aspecte de la meva “manera de fer”. Per tal de poderaconseguir aquest resultat has de deixar de pensar i solament concentrar-te en pensar en una cosa concreta, en aquest cas el fet de l’allargament. Segons Alexander hem de pensar en deixar anar el coll i el cap per anar endavant i a dalt, de manera que el tronc pugui allargar-se i eixamplar-se, hem de ser capaços de mantenir aquestes instruccions mentre pronunciem una frase, i en el moment en quela pronunciem pot passar que totes les instruccions es detinguin, així que ho hauríem de tornar a fer, i així contínuament. És un procés difícil al principi perquè encara no ets conscient de tot, però a mida que vas sent conscient cada vegada et surt millor.

PART 2:
Totes les idees explicades a la primera part són una guia útil per a qualsevol persona que vulgui aplicar la tècnica a la sevavida quotidiana. Nosaltres ens limitem a fer el que a nosaltres ens sembla bé, mai ens hem qüestionat perquè, però Alexander s’ho va preguntar, es va preguntar perquè els seus hàbits el perjudicaven en el seu funcionament.

Així que va tenir que enfrontar-se amb la força de l’hàbit. Trobo que la força de l’Hàbit és molt difícil de treure però Alexander ho va aconseguir, així que tots podem. Però siho pensem bé Alexander treballa amb aspectes de la teva vida que tu fas inconscientment, ell vol que ens adonem d’aquests aspectes i que conseqüentment actuem conscientment. És una cosa molt complicada d’aconseguir ja que tu no vas pensant constantment en com actues, parles o camines. Jo, per exemple, amb aquestes classes sóc més conscient de la meva manera de fer, però no vaig pensant en comcamino, actuo o parlo, sinó que si en algun moment me n’adono de que no estic ben col·locada o que estic parlant aixecant la barbeta doncs ho corregeixo, el que es més difícil es adonar-te del que fas malament interiorment o emocionalment.

Alexander quan parlava del terme ”Ús” es referia al procés de control sobre totes aquelles accions que li semblaven possible sotmetre al seu control, és a dir,poder tenir el control de les teves accions, de tu mateix.

El efecte d’un mal “Ús” sobre el nostre estat físic és el més fàcil d’observar ja que si estàs mal col·locat es veu a simple vista. El bon “Ús” del cap i el coll és la clau per a la bona coordinació de la resta de l’organisme. El concepte d’inhibició per Alexander era ben senzill i comú: “Parat, mira i escolta”. Alexander va descobrir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cuerpo Recobrado
  • TREBALL WILHELM WUNDT Problema Mente Cuerpo
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS