treball de sintesis

Páginas: 8 (1805 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014

TREBALL DE SINTESIS historia de les armes
INDEX
introducció
DESCUBRIMENTO DE LA POLVORA
edat medieval
china
medio orinte
europeo
arabuces primera arma corta
edat moderna
se inventa el sistema ingnicion (llave de mecha
se crea mosquete
edat contemporània
se inventa pistola sin mecha
se inventa llave de percusion
La produccio historica de les armes de foc
tipos dearmas
SISTEMA DE FABRICACION de las nuevas armas
CLASSIFICACION
FUNCIONAMIENTO
PARTES DE UNA ARMA MODERNA
Partes de una bala moderna
Classificació de carregadors
Armas mas peligros del siglo XXI
Fabricantes de armas de fuego





HISTORIA ARMAS
Introduccio
Una arma de foc és aquell instrument que llança projectils a distància gràcies a la pressió originada per una explosió.S'utilitza per atacar o per defensar-se, tot i que també és corrent el seu ús en la caça o simplement de manera lúdica.
El propulsor de les armes de foc més antigues era la pólvora negra; però en les armes de foc modernes es fa servir pólvora blanca (sense fum )

http://es.wikipedia.org/wiki/Arma_de_fuego




LAS ARMAS DE FUEGO A.C EN CHINA EN EL AÑO 85 SE DESCUBRIMENTO DE LA POLVORAEN EL SIGLO XI D.C LOS CHINOS CONOCIAN VARIAS MEZCLA SOBRE LA POLVORA SALITRE , CARBON Y AZUFRE I LO USABAN PARA LA PIROTECNICA DE ESCASA POTENCIA SOLO
PARA ESPECTACTULOS i para atacar
http://www.templariosalbatera.com/la-polvora-negra/



http://wikifiki4.wikispaces.com/Nora


Edat mitjana
Al segle XIII, els xinesos havien utilitzat la pólvora com propelente per projectils debambú , i aquests coneixements , gràcies als avenços del comerç , i als viatges d'alguns europeus fins a aquestes terres , van arribar a Europa . Les primeres dades sobre l'ús establert d'armes de foc personals en Exèrcits ens arriben des del segle XV , sent aquests model molt rudimentaris , sent de vegades tan perillós per a l'usuari com per a l'enemic .
Però és en els segles subsegüents queles armes de foc es van desenvolupant i perfeccionant , posicionant-se com a arma primordial de llarg abast en els exèrcits, superant arcs llargs i ballestes pel que fa a letalitat i abast efectiu .
Una descàrrega simultània d'arcabussos podia anul · lar qualsevol intent de flanquejo o càrrega de la cavalleria enemiga , amb desastroses conseqüències per a la mateixa . Aquest mateix avanç va fer queles armadures dels grans nobles quedessin obsoletes , i amb això moltes tàctiques derivades de l'edat mitjana . Ja amb els gloriosos Terços espanyols s'inclou un component estable de arcabussers , portant una arma que era molt més potent , amb més abast i més fàcil de manejar que la ballesta , encara que menys precisa, però devastadora a curta distància . Amb aquest tipus d'armes , els mateixosTerços , es van imposar clarament a la millor Infanteria fins llavors del seu temps , en Biccoca , i la millor Cavalleria , a Pavia , donant l'honor de considerar la Infanteria així armada com "la Reina de les batalles " .

Armes cànon medieval
Els canons a l'Edat Mitjana eren enormes armes de foc en forma de tub , dissenyades per disparar un projectil pesat a una gran distància . S'empraven ala Xina europa i l'Orient
xines
voltant de l'any 1249 , els xinesos de la Dinastia Song van començar a col · locar la pólvora primitiva enmig de gruixuts trossos de bambú per utilitzar-los com armes de foc , disparant boletes d'argila com amb una escopeta .
mig orient
Els canons de mà portàtils els van emprar per primera vegada els egipcis per repel · lir als mongoles en la Batalla d' Ain Jaluten 1260 , i novament en 1304 . La composició de la pólvora utilitzada per als canons en les batalles va ser descrita més tard en diversos manuscrits de principis del segle XIV . Es feien servir quatre composicions diferents , i la més explosiva (74% sal de nitre , 11% sofre , 15% carbó )
cànon europeu
El seu primer ús a Europa va ser en el setge a la ciutat francesa de Metz a 1324 . Després...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de sintesis
  • Treball de Sintesis Estats Units
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS