hannah arendt

Páginas: 7 (1540 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014



Qüestionari Hannah Arendt

Filosofia

10/10/2013

Milos Christoforou

1r B

Antoni Bielsa


Qüestionari HANNAH ARENDT:



-Explica la relació que hi ha entre la primera escena (una mena de segrest) i la resta de la pel·lícula?

La primera escena, on hi ha un segrest, la llei jueva captura (il·legalment) a un ex nazi vivint a Buenos Aires, Adolf Eichmann. En el que quedade la pel·lícula, es veu com a aquest home li fan un judici. Per tant tot hi ser la única escena de la pel·lícula on hi ha una mínima quantitat d’acció, aquesta escena enllaça amb el fet de que han capturat un ex nazi a Argentina i l’estan fent un judici al llarg de l’obra cinematogràfica.

-En diverses escenes de la pel·lícula, Arendt apareix com a traidora del poble jueu. Explica en quèconsisteix aquesta acusació.

Desprès de visualitzar el judici de Adolf Eichmann en directe, Hannah Arendt va arribar a la conclusió de que Eichmann, tot i formar part de l’holocaust, no era un fanàtic que odiava als jueus sinó un home normal seguint ordres. Escrivint un article per la revista d’Estats Units: “The New Yorker”, ella va posar per escrit la conclusió de la qual ella va arribar desprès deveure el judici de Eichmann, i això no va agradar gens al públic jueu. A la vegada va dir també en el seu article, que els líders jueus i les grans organitzacions jueves van pactar i cooperar d’una manera extrema amb els líders nazis. Els jueus van interpretar això com que ella pensa que la culpa és dels jueus (sent ella també jueva), i va rebre moltes cartes amenaçant-la, insultant-la i sobretot maleint-la. Des de aquest punt en davant, va ser considerada traïdora del poble jueu i va perdre molts bons amics jueus. S’hi destaca escena on un home que ha estat amic seu durant molts anys que està morint, li pregunta: “Que no estimes al poble jueu?”. Ella respon que , “Jo no puc estimar un poble, per què dintre d’aquest poble poden haver-hi persones que no m’agraden. Jo estimo als amics,siguin de on siguin.” L’home aquí es rebolca en el seu llit per donar-li l’esquena per mostrar la decepció i la finalitat de la seva amistat.
Per tant, va ser considerada traïdora del poble jueu per dir que la culpa de l’Holocaust va ser en part dels jueus (o això es el que van interpretar els jueus de l’article que va escriure).

-Hannah Arendt va defensar una sèrie d'idees al voltant de lafigura d'Adolf Eichmann. Fes-ne un resum.
Hannah Arendt va dir que Eichmann no fou un monstre per el fet de transportar els jueus en tren fins al camp de concentració, sinó que fou un home terriblement normal en tots els sentits. Per reforçar això, va dir que des de petits les persones s’eduquen de maneres diferents arreu del mon, i que des de que era petit li van ensenyar quines coses eren bones iquines eren dolentes. A ell ningú li va dir que matar jueus era dolent, per tant va considerar el que feia una feina que s’havia de fer ja que els seus líders i superiors li van manar fer-ho.
Hannah Arendt va parlar d’això explicant la “banalitat del mal”, que es una frase filosòfica que es duu a terme quan individus ordinaris estan sotmesos a situacions corruptes (com ara l’holocaust) i aquestsindividus accepten aquestes situacions per què no estan incomodes amb el que està passant.
El que a mi també se’m va quedar al cap desprès de veure la pel·lícula es una cosa que Hannah Arendt va dir respecte a l’Eichmann; de que era un “fantasma que té un refredat;”. Això es també un aspecte que fa que ella consideri que sigui persona ordinària.
Dient-ho de una altre forma, Hannah Arendt diu queEichmann no es un monstre tot i que els seus actes van ser monstruosos, sinó un home totalment ordinari que ha estat sotmès a una situació corrupte sense saber-ho ell, que si hagués viscut en una altre era, en un altre país, no hagués sigut un home “dolent” o diferent als altres.


-Al personatge principal de la pel·lícula se l'acusa d'insensible, inhumana i arrogant. Quina característica de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hannah arendt
  • hannah arendt
  • Hannah Arendt
  • Hannah Arendt
  • Hannah arendt
  • Hannah Arendt
  • Hannah Arendt
  • Hannah Arendt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS