Treball De Tirant Lo Blanc

Páginas: 24 (5880 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
Resum del “Tirant lo Blanc” ,Editorial: Teide, Col·lecció: Biblioteca Teide; Adaptació de Montserrat Ferrer.
PART I: Cavalleries de Tirant a Anglaterra

El relat comença a Anglaterra, des de feia temps vivia en pau i a causa d’açò els cavallers vivien ociosos i desvagats. Per aquesta raó el Rei convocà un gran exercici d’armes que duraria un any i un dia, al qual convidà els cavallers de totsels regnes cristians, aprofitant que s’acostava el seu casament amb la filla del rei de França.

Tirant i el seu grup de gentihomes ja feia camí cap a Londres quan cansat pel viatge es quedà dormit sobre el seu cavall, l’animal assedegat es desvià del camí per a veure d’un xicotet rierol al costat del qual es trobava ,llegint un llibre de batalles, un ermita que anteriorment havia estat cavallerdel Rei. Aquest dos es presentaren i Tirant li explicà qui era i perquè es dirigia a Londres, doncs, era costum que durant aquelles classes de celebracions el Rei nombrara nous cavallers. Sabent el desig de Tirant l’ermità l’aconsellà sobre com ser un bon cavaller i li llegí passatges del seu llibre de batalles, el qual posteriorment li regalà a Tirant.

Després d’un llarg camí Tirant i el seugrup arribaren a Londres on participaren en tots els tornejos i festes que hi van haver durant l’exercici d’armes, en finalitzar, tots els estrangers tornaren al seu lloc d’origen, però Tirant recordà que li havia promès a l’ermità que en quan s’acabaren les festes aniria una altra vegada a veure’l per contar-li qui eren els nous cavallers i que havia passat durant totes les festivitats.

I aixího va fer, una vegada al costat del rierol on vivia l’ermità el seu cosí Diafebus li contà a aquest com Tirant havia estat el millor cavaller del regne i totes les aventures que passà per a aconseguir-ho. Entre elles hi destacà algunes batalles a tota ultrança contra alguns cavallers i algunes justes que guanyà. També li contà altres aventures a banda dels jocs que es celebraren durant elsfestejos, com quan Tirant es va batre en un duel contra el senyor de les Vilesermes per el fermall de la donzella Agnès,parenta de la reina, i com eixí victoriós però a la vora de la mort, com lluità contra un gos ferotge desarmat i també com va vèncer a quatre cavallers misteriosos que arribaren al regne en diferents competicions.

En acabar el relat s’acomiadaren del vell ermita, l’aprovisionarende vitualles per a un any sencer i partiren novament camí a Bretanya, el seu lloc d’origen.

Part II: Tirant a Sicília i a Rodes

Quan arribaren a Nantes,el Duc de Bretanya els va rebre amb grans honors,doncs sabia que Tirant havia sigut el millor cavaller a Anglaterra.

Un dia que Tirant estava amb el Duc, van arribar dos missatgers de la cort del Rei de França amb males notícies, l’illa deRodes estava sent assetjada pels moros, el Mestre de Rodes ja havia demanat socors a tots els reis i prínceps cristians però ningú d’aquest acudí a ajudar-los. Així que Tirant es decidí a anar-hi ell mateix, amb el permís del Duc i dels seus pares comprà una nau, la va omplir de provisions i reclutà un xicotet exèrcit en el qual s’uní el príncep Felip,fill del rei de França. Tingueren proudificultats per a passar per l’estret de Gibraltar degut a l’atac dels moros, però finalment hi arribaren a Sicília on hi restaren per a aprovisionar-se novament.

Durant la seua estància a Sicília Felip s’enamorà de Ricomana, la filla del Rei, però com era molt tímid i grosser, Tirant va tindre que intervindre per a que Ricomana comencés a enamorar-se d’ell.

Dies després Tirant es va assabentar quel’illa de Rodes estava a punt de caure en mans dels àrabs ja que ningú dins de la ciutat tenia res per menjar, així que partí immediatament per a salvar a la gent d’aquella illa.

Quan el seu vaixell estava arribant a Rodes, les embarcacions mores es pensaven que el vaixell era dels seus, quan s’adonaren que no era així ja era massa tard i Tirant aconseguí travessar les seues defenses i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TIRANT LO BLANC El Treball
  • Tirant Lo Blanc. Treball De Final Del Llibre
  • Treball Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS