treball el tennis

Páginas: 10 (2359 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2014
El Tennis
1. Introducció al Tennis:
El tennis és un popular esport de raqueta a nivell mundial. Es pot jugar entre dues persones en individuals i entre dues parelles en dobles. Aquest esport és un dels més famosos al món, destacant en mundials i olimpíades. És considerat un esport professional i és jugat per persones de totes les edats.



1.2 On es juga?

El tennis es juga en una pistaque pot ser d'herba, argila o ciment. Mesura 23,77 metres de llarg, 8,23 metres d'ample per a singles i 10,97 metres d'ample per a dobles. La pista es divideix per una xarxa que mesura 1,07 metres en els costats i 0,9 metres al centre. A cada costat de la xarxa hi ha dos rectangles de 6,40 metres de llarg i 4,11 d'ample. A més, es troben les línies laterals i les de fons.


Distribució d’unapista de tennis:




1.3 Amb què juguem?

1- Raqueta

2- Pilota

3- Sabatilles

4- Equipació

La Raqueta: poden estar fetes de molts materials com la fusta, l’al·lumini, o el més comú el compost de grafit i pesen de 397-454 grams. El seu cordatge és de niló, el que fa que sigui mol resistent.
La raqueta es divideix en diverses parts:




Pilota: Han de ser de caràcter uniforme,és a dir, han de tenir només un material que les envolti, ja que les típiques "puntades" de les costures podrien fer que d'un mal bot o un efecte irregular. Dins del diàmetre, ha de oscil·lar entre 6.35 i 6.67 centímetres, mentre que el seu pes no ha de sobrepassar per cap motiu els 58.5 grams.


Sabatilles: Principalment, han de ser còmodes, i que permetin realitzar tots els movimentsnecessaris per jugar a tenis. Per tant, les soles han de agafar-se a la pista quan arrenques, lliscar quan t'estires per arribar a la pilota i que permetin realitzar girs amb facilitat. La sabatilla també ha de subjectar correctament el peu en cada moviment. També és important que evitin lesions, que siguin duradores i finalment que ens agradin.



Equipació: consta de samarreta o polo, pantalonscurts o faldilla, la roba ha de ser còmoda i ha de permetra el moviment al tenista a l’hora d’una bona transpiració. També es poden utilitzat gorres tot depèn del jugador i el temps.




2. Com es puntua?
Un partit de tenis es puntua per sets, el guanyador del partit serà qui aconsegueixi un número predeterminat de sets. Cada set està integrat per jocs. A cada joc hi ha un servidor, que es vaalternant. Aquests jocs estan formats alhora per punts.

El primer a guanyar quatre punts amb una diferència mínima de dos punts respecte al seu oponent és el guanyador del joc. Si es donés el cas en què cap dels jugadors o parelles tingui un avantatge de dos punts al arribar a quatre, guanyar el joc el primer que aconsegueixi una diferència de dos punts.

En un joc normal es puntua de lasegüent manera, i sempre es canta el punt del servidor que realitza el servei en primer lloc:
- Cap punt - "zero"
- primer punt - "15"
- Segon punt - "30"
- tercer punt - "40"
- Quart punt - "joc"
3. Quin es el seu reglament?
Hi ha diversos apartats en els que es divideixen totes les normes de joc, incluint tipus de raqueta, pilota o vestimenta, fins a puntuacions o devolucions correctes depilota. Al ser tantes i tant diverses, s’han de mirar en un document oficial de l’ATP. Seguit deixo l’enllaç:
http://www.dad.uncu.edu.ar/upload/Reglamento_Tenis.pdf

4. Com es colpeja la pilota?
Hi ha diferents tipus de cop:
- El Servei
- Drive (cop de dreta)
- Revès
- Volea

El servei: és considerat per molts el més important dels cops, ja que és el que donarà començament al punt i laseva correcta aplicació pot permetre al jugador quedar en posició d'avantatge després de la devolucion o bé aconseguir un SERVEI GUANYADOR: punt guanyat sense que el rival impacti la pilota, o que després de l'impacte la pilota no passi la xarxa o es vagi fora dels límits dels fleixos.
El servei requereix: una gran coordinació, un braç per llançar la pilota, l'altre per colpejar, a més cal posar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tennis
  • tennis
  • El Tennis
  • TENNIS
  • Tennis
  • Tennis
  • Tennis
  • el tennis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS